Για εμένα ο πρωταγωνιστής της «παράστασης» που έδωσε η κυβέρνηση στο Ζάππειο (φωτογραφία) για να παρουσιάσει τις προεκλογικές παροχές ήταν αναμφισβήτητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το λέω κυριολεκτικά. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη παράσταση ο κ. Τσακαλώτος επιστράτευσε ακόμη και καινούργιο, haute couture, μοντέρνο και καλοραμμένο σακάκι, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τις κυρίες της ομήγυρης.

Βλέπετε, ο υπουργός Οικονομικών συνηθίζει να κυκλοφορεί με σακάκια της δεκαετίας του ’90, με ξεχειλωμένα μανίκια που είναι αρκετά ξεθωριασμένα και παραπέμπουν σε πετροπλυμμένα τζιν. Καταλαβαίνω πως στο μυαλό του Ευκλείδη το Ζάππειο είναι κάπως όπως το Old Vic, το ιστορικό θέατρο του Λονδίνου, οπότε είπε να ενδυθεί κατάλληλα για τη δική του πρεμιέρα.

Πάντως πρέπει να παραδεχθώ πως ο υπουργός Οικονομικών είναι πιο ειλικρινής από ό,τι ο μέσος Συριζαίος. Γιατί το λέω; Με αφορμή τη φράση του ότι τα οικονομικά του Αλέξη Τσίπρα βελτιώνονται πιο γρήγορα από τα ελληνικά τα δικά του. Οταν ξεστόμιζε τη συγκεκριμένη φράση απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών είχε μπροστά του τις προσωπικές σημειώσεις του, που ήταν γραμμένες στα… αγγλικά. Κάποιοι θα μου πείτε πως τα οικονομικά του Πρωθυπουργού παραμένουν ίδια και απαράλλακτα με την εποχή που εξήγγελλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αλλά μη νομίζετε πως και τα ελληνικά του Ευκλείδη έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε.

Και μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων στο Ζάππειο

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για την προστασία του Πρωθυπουργού από τους… δημοσιογράφους στο Ζάππειο. Ούτε θα μπω σε λεπτομέρειες του τύπου έλεγχος των δημοσιογράφων από ηλεκτρονικά μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων (ωσάν να βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο για πτήση σε χώρα εκτός… Σένγκεν), διπλός έλεγχος ταυτοτήτων, το συμπαθητικό μαύρο Λαμπραντόρ – Ριτρίβερ που μύρισε τα πάντα ψάχνοντας για όπλα και εκρηκτικά, ούτε τις κλούβες των ΜΑΤ έξω από το Ζάππειο και τους ροπαλοφόρους και ασπιδοφόρους αστυνομικούς που αναμείχθηκαν με τους τουρίστες στις περιπολίες τους. Θα αναφερθώ στην επιμονή του Πρωθυπουργού να επιτίθεται (ακόμη και σε μια συνέντευξη με οικονομικό χαρακτήρα) σε εκδότες και δημοσιογράφους που δεν συμπαθεί, να μη δίνεται ο λόγος για ερώτηση σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού όπου έχει επιβληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εμπάργκο και βεβαίως να μην μπορεί κάποιος να κάνει ερώτηση για το περίφημο κότερο. Και μέσα σε όλα αυτά, ουδείς κυβερνητικός ασχολήθηκε με την απάντηση που έδωσε ένας δημοσιογράφος ότι τις εφημερίδες στις οποίες επιτίθεται ο κ. Τσίπρας (και οι υπουργοί του) δεν τις στηρίζουν οι εκδότες αλλά οι αναγνώστες τους.

Το… vertigo

Τελικά ποιος έχει πάθει vertigo; Ο δημοσιογράφος που εξακολουθεί να εργάζεται σε μια ιστορική εφημερίδα, την οποία περιέσωσε (όπως και τις θέσεις εργασίας) ο εκδότης της, την τύχη της οποίας καθορίζουν οι αναγνώστες της, ή ο Πρωθυπουργός που ξεκίνησε ως αριστερός, ως επαναστάτης, ως ακτιβιστής και έγινε στην πορεία και σκαφάτος και πουράτος και ομοτράπεζος επιχειρηματιών;

Η υποψήφια με τα κόκκινα και η σέλφι

Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού ήταν παρόντες και οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Φώτης Κουβέλης και Θεανώ Φωτίου που κάθισαν στις πίσω σειρές. Αυτός που απουσίαζε και η απουσία του σχολιάστηκε ήταν ο Νίκος Παππάς, που φαίνεται ότι το Μαξίμου τον… εξαφανίζει. Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και εισήλθε ντυμένη στα κόκκινα η Ελενα Κουντουρά. Τι γύρευε; Μα, να βγάλει σέλφι, πρώτα με τον κ. Τσίπρα και μετά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πάρε κότερο, κάνε με Αθάνατη

Σε νέα αποκάλυψη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, προχώρησαν τα «ΝΕΑ» και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος που αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει την Κατερίνα Παναγοπούλου για τη «χηρεύουσα» θέση «Αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε κάλλιστα μπορεί να συνδεθεί με τη… στενή φιλία που έχει ο Πρωθυπουργός με την… άμισθη σύμβουλό του, αλλά και την παραχώρηση της θαλαμηγού για να κάνει διακοπές η πρωθυπουργική οικογένεια πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Φλαμπουράρης και τα λιπάσματα

Να με ενημερώσει για το πού βρίσκεται η διαδικασία αναγκαστικής διαχείρισης της λιπασματοβιομηχανίας ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, ζήτησα από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Βλέπετε, έχουν περάσει 65 ημέρες από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης είχε ανακοινώσει πως η επιχείρηση αερίου διαπραγματεύεται την αναγκαστική διαχείριση της «αμαρτωλής» εταιρείας του Λαυρεντιάδη και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη για το θέμα.

Δεδομένου ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης έχει χειριστεί προσωπικά το ζήτημα της λιπασματοβιομηχανίας και είχε υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην ειδική συνεδρίαση που είχε γίνει για το θέμα στη Βουλή, του ζήτησα να με ενημερώσει για το πότε η κυβέρνηση θα πάρει τον έλεγχο της ELFE από τα χέρια του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μέσω της αναγκαστικής διαχείρισης.

Προς έκπληξή μου ο κ. Φλαμπουράρης με ενημέρωσε πως το ζήτημα όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει, αλλά και πως ο ίδιος έχει μάθει από τον επικεφαλής της «ανεξάρτητης» φορολογικής διοίκησης Γιώργο Πιτσιλή ότι δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν πω ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερο τον Λαυρεντιάδη να «φεσώνει» τη ΔΕΠΑ και τους έλληνες φορολογουμένους θα φταίω;

Ομάδα ράγκμπι θέλει να γίνει Σταύρος
Το ζήτημα δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς. Το Ποτάμι ειναι εδώ». Ο Σταύρος Θεοδωρακης δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό   του μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού στην οποία μετείχαν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.
Η ατμόσφαιρα στην αρχή της συνεδρίασης ήταν πανηγυρική. «Δεν βλέπω λουλούδια και γλυκά στο τραπέζι» παρατήρησε γελώντας ο κ. Θεοδωράκης. Ο κ Μαυρωτάς από την πλευρά του παρατήρησε ότι με τους βουλευτες και τους ευρωβουλευτές του το Ποτάμι είναι πλέον ομάδα πόλο. Το θέμα τώρα είναι, συνέχισε να γίνουμε ομάδα ποδοσφαίρου η ακόμα καλύτερα ομάδα αμερικάνικου ράγκμπι». Πόσους παίκτες έχει αυτή η ομάδα ρωτήθηκε ο κ Μαυρωτας και απάντησε:21! Είπαμε, ο ενθουσιασμός περισσεύει. Πάντως τα εύσημα για την ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής ομάδας πήρε ο αφανής εργάτης ο νομικός σύμβουλος του Ποταμιού Αλέξανδρος Κατσαντώνης. 
Κατάθεση με ουρά..
Σήμερα, ενδεχομένως, να γίνουμε πιο σοφοί για την υπόθεση Λαυρεντιάδη –ΔΕΠΑ – ELFE, αλλά και για το ρόλο Πετσίτη από την επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, η οποία θα ενημερώσει για τα πεπραγμένα της την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Η κυρία Ζαΐρη πρόκειται να εξηγήσει πώς προήλθε η μεγάλη καθυστέρηση στη διεύρυνση της υπόθεσης. Βλέπεται η ΔΕΠΑ συστηματικά από το 2017 την ενημέρωνε για όλα και ζητούσε την παρέμβαση της παντοδύναμης Αρχής για να ξεσκεπαστεί ο ρόλος Λαυρεντιάδη και η μεθόδευση του να καταστήσει την ELFE εταιρεία κέλυφος για να φεσώσει εν συνεχεία όλους τους πιστωτές και προμηθευτές του.
Αλλά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήθελε να έχει στη διάθεση της συγκεκριμένα στοιχεία για να ξεκινήσει την έρευνα. Αυτά προφανώς τα βρήκε όταν ξέσπασε ο σάλος με τον Μανώλη Πετσίτη, τον κολλητό φίλο του Νικου Παππά, και πλέον η υπόθεση δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, αλλά και όταν ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος απεκάλυψε τις ευθύνες πολιτών προσώπων στο χειρισμό της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος δέχεται ασύμμετρες απειλές.