Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ Ι. Βρούτση βρέθηκε η Έφη Αχτιόγλου στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις. Ο εισηγητής της ΝΔ την κατηγόρησε ότι την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει αναληθώς στον Κ. Μητσοτάκη ότι τάσσεται υπέρ της επταήμερης εργασίας, η ίδια υπέγραψε κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον χώρο του τουρισμού οποία προβλέπει επτά ημέρες δουλειάς.

«Είστε υποκριτές και ψεύτες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε την επίσκεψη Τσίπρα στην βιομηχανία Παπαστράτος όπου έχουν θεσπιστεί οι επτά ημέρες εργασίας. «Σας κατηγορώ για απόλυτη υποκρισία και διαστρέβλωση της αλήθειας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Η υπουργός Εργασίας επέμεινε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σαφώς σε επταήμερη εργασία υπενθυμίζοντας ότι επταήμερη λειτουργία υπάρχει εδώ και δεκαετίες σε επιχειρήσεις εκ της φύσης τους (ξενοδοχεία, χαλυβουργική κλπ.). «Δεν θα μιλούσε για αυτά από την στιγμή που μιλά για αλλαγή και κάτι νέο», είπε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει εργατική νομοθεσία που προβλέπει το 40ωρο που δεν μπορεί να μεταβάλλεται».

«Επιχειρήσεις 7ήμερης εργασίας υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε», πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τον Παπαστράτο είπε ότι οι επτά μέρες λειτουργίας είναι στο πλαίσιο του ωραρίου. Ωστόσο, διέψευσε ότι ενέκρινε την επίμαχη κλαδική σύμβαση, λέγοντας ότι οι συλλογικές συμβάσεις κατατίθενται και αναρτώνται, δεν εγκρίνονται από κανέναν υπουργό, διότι αυτό θα ήταν αντισυνταγματικό. Το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στο περιεχόμενο μιας κλαδικής σύμβασης, μπορεί όμως να ελέγξει αν παραβιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο για τις ώρες εργασίας, εξήγησε, ενώ για τις περιπτώσεις για την επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας εκεί, όπως είπε, χρειάζεται η έγκριση του υπουργού. Ανέφερε δε ότι στις κλαδικές συμβάσεις που παραβιάστηκαν οι επτά ημέρες εργασίας, έχουν επιβληθεί από το ΣΕΠΕ πρόστιμα, μεταξύ αυτών και τουριστικές επιχειρήσεις.