«Οι συνένοχοι για τα ερείπια των εργασιακών σχέσεων Τσίπρας και Μητσοτάκης, μαλλιοτραβιούνται για το ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας στη Νέα Ιωνία ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι «είναι τραγικό Τσίπρας και Μητσοτάκης να “μαλλιοτραβιούνται”, κοροϊδεύοντας τον κόσμο για την “επταήμερη εργασία”, σε μια χώρα που με ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων οι εργασιακές σχέσεις έχουν μεταβληθεί σε θλιβερά ερείπια».

«Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι νέοι, όσα προσόντα και αν έχουν, δεν βρίσκουν δουλειά και μεταναστεύουν, το 8ωρο και η πενθήμερη εργασία έχουν γίνει όνειρο θερινής νυκτός, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 4ωρα που γίνονται απλήρωτα 8ωρα, οι υπερωρίες χωρίς αμοιβή και πολύ συχνά η ανασφάλιστη ακόμα και η απλήρωτη εργασία, σε ένα καθεστώς με μισθούς Βουλγαρίας, εργασιακά δικαιώματα Μπαγκλαντές και τιμές Κατάρ. Καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και ανεργίας φανερής και καλυπτόμενης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σημείωσε ότι η χώρα μας «χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή ΛΑΕ στην ευρωβουλή και την Βουλή». «Γιατί η ΛΑΕ είναι η μόνη που έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση με προοπτική διακυβέρνησης, πως ξέρει να ταρακουνάει με τους αγώνες της τα λιμνάζοντα νερά, να φέρνει θετικά αποτελέσματα», τόνισε.

«Με την ΛΑΕ ισχυρή στην ευρωβουλή και την Βουλή οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν φωνή, θα βρουν συμπαραστάτη και θα ανασάνουν στο πλαίσιο ενός αγώνα για μια εναλλακτική προοπτική στην χώρα με παραγωγική ανασυγκρότηση και με ανάπτυξη με δικαιοσύνη και οικολογία», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ