Η «Χάρτα Διαφορετικότητας», που ιδρύεται φέτος στην Ελλάδα, είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Με αυτή την αφορμή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου, για πρώτη φορά στη χώρα μας, το εναρκτήριο συνέδριο για την Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Στόχος είναι να θέσει τις βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών στις εταιρείες και οργανισμούς.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter).

Η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, συμμετείχε ως ομιλήτρια, στην εκδήλωση και δήλωσε: «Στην πορεία μου μέχρι σήμερα έχω δώσει αρκετές μάχες για τη συμμετοχή των γυναικών στο εγχώριο επιχειρείν και στην εργασία γενικότερα.»

»[…] Σήμερα είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για την ισότητα των δύο φύλων στην εργασία και για το πώς οι ίσες ευκαιρίες αποτελούν εφόδιο και όχι εμπόδιο για την επιχειρηματική επιτυχία.»

» Σήμερα, επίσης, καλούμαστε, περισσότερο από ποτέ, όχι να πούμε όμορφα λόγια που ποτέ δεν γίνονται πράξη για το πώς οι γυναίκες θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο, αλλά να αφήσουμε πίσω τα στερεότυπα άλλων εποχών και να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή αφενός στις λύσεις που θα εξαλείψουν τις ανισότητες και αφετέρου στους παράγοντες που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία. Διότι η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία συνδέεται με την ανάπτυξη».

Στο κλείσιμο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter) από εκπροσώπους εταιρειών και οργανισμών, αποτελώντας την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ