Εντείνονται οι φόβοι στις τάξεις της Αστυνομίας για μπαράζ νέων επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών εξαιτίας τη μη χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα μετά και τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Καισαριανής αλλά και την πυρπόληση οχήματος δημοσιογράφου.

Τα βλέμματα της  ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται πλέον  στη σημερινή πορεία  που έχει προγραμματιστεί για τις επτά το απόγευμα στα Προπύλαια από ομάδες αντιεξουσιαστών υπέρ της άδειας Κουφοντίνα με την Αστυνομία να  καταστρώνει σχέδιο αποφυγής βίαιων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το «πολύπαθο» αστυνομικό τμήμα Καισαριανής δέχθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων με γκαζάκια και βόμβες μολότοφ με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε τέσσερις προσαγωγές.

Λίγη ώρα νωρίτερα, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου του Open Μίνας Καραμήτρου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο κοντά στην κατοικία της .

Και οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να σχετίζονται με ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίοι ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για άδεια.

Μιλώντας στο Θέμα Fm η δημοσιογράφος που είδε το αυτοκίνητό της να καίγεται ανέφερε: «Έγινε μια δυνατή έκρηξη, είδαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας το αυτοκίνητό μου να καίγεται και όλοι προσπάθησαν να τη σβήσουν για να μην επεκταθεί και έχουμε χειρότερα. Οι πυροτεχνουργοί μου είπαν ότι έγινε με περιέλουση εύφλεκτου υλικού στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και κάτω από αυτό για να μην σβήνει η φωτιά».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «είναι θλιβερό να πιστεύουν κάποιοι ότι εν έτει 2019 οι δημοσιογράφοι με τη βια θα ράψουν τα στόματά τους και θα λειτουργούν και θα λένε τι αρέσει σε εκείνους».

Εν τω μεταξύ, χθες, το βράδυ συνθήματα  υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοιστο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ενώ πέταξαν τρικάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια.

Τα συνθήματα γράφτηκαν με σπρέι σε εξωτερικό χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ έγιναν αντιληπτά το πρωί από δημοτικούς υπάλληλους. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης, που διενεργούν προανάκριση.