«Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στην Δυτική Μακεδονία» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην Κοζάνη.

Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χωρά από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία.

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.

«Μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα», μετέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ