Την παρέμβασή του το μεσημέρι της Τρίτης στο κτήριο του Κοινοβουλίου με μπογιές και καπνογόνα σχολίασε ο «Ρουβίκωνας» μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως τονίζουν, θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, ενώ κάλεσαν την κοινωνική βάση να απέχει από τις εκλογές.

Αναφορικά με το χώρο της Βουλής και τη δίωξη για φθορά μνημείου «ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» υποστηρίζουν ότι «αν το κράτος το θεωρούσε κάτι τέτοιο για το εν λόγω κτίριο ας μην στέγαζε εκεί το κοινοβούλιο. «Ας μην έφθειρε τόσο την αξία του» γράφουν χαρακτηριστικά.

«Η παρέμβασή μας στο κτίριο των βασιλικών ανακτόρων της αστικής δημοκρατίας είχε ως συνέπεια την σύλληψη ενός μέλους μας και την δίωξή του με βαριές κατηγορίες. Πέρα από τα «τυπικά» (διατάραξη, κλπ) ο σύντροφός μας διώκεται και για φθορά μνημείου «ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» από ομάδα, κάτι που είναι κακούργημα και σηκώνει έως και 10 χρόνια ποινή. Επιλέγοντας αυτήν την δράση είχαμε γνώση ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι πιθανή» αναφέρουν και συμπληρώνουν πως «το πολιτικό διακύβευμα όμως από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μαζί με τo ηθικό και αξιακό καθήκον της αλληλεγγύης σε μια τέτοια εμβληματική σύγκρουση, είναι τόσο επιτακτικό που αποφασίσαμε να το ρισκάρουμε».

«Το «κατενάτσιο» των καθυστερήσεων που παίζει η δικαστική και πολιτική εξουσία, στις πλάτες του συντρόφου Κουφοντίνα που βρίσκεται στην εντατική, δικαίωσε και την δική μας επιλογή και όσες άλλες επιλογές δράσης έγιναν τις τελευταίες μέρες. Δικαίωσε την άποψη που επιμένει να μην δείχνουμε ποτέ και πουθενά εμπιστοσύνη ή «αισιοδοξία» ως προς τους τακτικούς ελιγμούς της καταστολής. Και για αυτόν τον λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα αμείωτα» σημειώνουν χαρακτηριστικά για την περίπτωση του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στη «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τέλος, για τις κατηγορίες περί φθοράς μνημείου μεγάλης αξίας να πούμε ότι σεβόμαστε, και πρέπει όλοι να σέβονται, τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αν το κράτος το θεωρούσε κάτι τέτοιο για το εν λόγω κτίριο ας μην στέγαζε εκεί το κοινοβούλιο, ας μην έφθειρε τόσο την αξία του. Χωρίς αμφιβολία όταν η κοινωνική βάση ξεφορτωθεί τους δυνάστες της το κτίριο αυτό θα αξιοποιηθεί ως μνημείο πραγματικά. Μέχρι τότε όμως είναι ο τόπος που οι ελίτ της εκλογικής μοναρχίας (της αυτοαποκαλούμενης «αντιπροσώπευσης») θα αποφασίζουν εν λευκώ για τις μοίρες μας, είναι ο τόπος που το κεφάλαιο θα ρυθμίζει τους όρους εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, είναι τα βασιλικά ανάκτορα της αστικής δημοκρατίας» υπογραμμίζουν, συμπληρώνοντας ότι «μπορούν με μια μάνικα πίεσης να βγάλουν τις μπογιές από τα μάρμαρα, να περάσουν ένα φρεσκάρισμα στον τοίχο και το μνημείο αποκαταστάθηκε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα τους. Το θέμα τους είναι ότι φτάσαμε στην πόρτα τους, αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι ο κόσμος του αγώνα σηκώνει κάθε μέρα το δικό του ανάστημα, σε όλη την Ελλάδα, πίσω από το ανάστημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Κι όλα αυτά πριν το μεγάλο τους πανηγύρι, τις εκλογές – στο οποίο παρεπιπτόντως καλούμε την κοινωνική βάση να απέχει» .

«Συνεχίζουμε ακάθεκτοι ως την νίκη της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα» καταλήγει η ανάρτηση της αναρχικής συλλογικότητας.