Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα 302 εκλογικά τμήματα του Πειραιά με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά συνδυασμούς για το Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι έδρες του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ανέρχονται σε 49. 

Επιπλέον οι έδρες για το Συµβούλιο της 1ης ∆ηµοτικής Κοινότητας ανέρχονται σε 15, οι έδρες για το Συµβούλιο της 2ης ∆ηµοτικής Κοινότητας ανέρχονται σε 11, οι έδρες για το Συµβούλιο της 3ης ∆ηµοτικής Κοινότητας ανέρχονται σε 11, οι έδρες για το Συµβούλιο της 4ης ∆ηµοτικής Κοινότητας ανέρχονται σε 11 και οι έδρες για το Συµβούλιο της 5ης ∆ηµοτικής Κοινότητας ανέρχονται σε 11. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γιάννης Μώραλης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39) και συγκεκριμένα στο 13ο Εκλογικό Διαμέρισμα της 2ης Κοινότητας, στα εκλογικά τμήματα 5207Α και 5207Β, στις 11 το πρωί. 

Επίσης ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Ζαννή 97) και συγκεκριμένα στο 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα 1ης Κοινότητας, στα εκλογικά τμήματα 5110Α και 5110Β, στις 13.00.

Ακόμη οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Περιφέρειας Αττικής ανέρχονται σε 101, εκ των οποίων οι 12 εκλέγονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.   

Νωρίς το απόγευμα υποστηρικτές του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» μαζί με υποψήφιους συμβούλους αναμένονται στη «βάση» του συνδυασμού που βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου με την οδό Τσαμαδού για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.