Η «Σιδηροδρομικά Έργα Α.Τ.Ε.» κηρύχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών γεφυρών του Γαλλικού ποταμού, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία υπογραμμίζει ότι στόχος είναι «ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας».

Η σχετική σύμβαση κατασκευής του έργου, με πλήρη τίτλο «Κατασκευή νέων Σιδηροδρομικών Γεφυρών του Γαλλικού Ποταμού, στην Χ.Θ. 9+184 της Σιδηροδρομικής Γραμμής, στο τμήμα από Σ.Σ. Πλατέως έως Τ.Χ.1 Θεσσαλονίκης» (Α.Δ. 673) και οικονομική αξία που ανέρχεται 4.507.402,93 ευρώ, υπεγράφη στη γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στις 31 Μαΐου.

Σημειώνεται, ότι ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 28/9/2018, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α) 2014 – 2020».

Αντικείμενό του είναι η κατασκευή των δύο νέων σιδηροδρομικών γεφυρών (άνοδος-κάθοδος), στη Χ.Θ. 9+184 της Γραμμής Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, οι οποίες προβλέπεται να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες μεταλλικές γέφυρες.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης όλων των κατασκευών του έργου είναι 24 ημερολογιακοί μήνες, με αφετηρία την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η συνολική διάρκεια του χρόνου υποχρεωτικής συντήρησης (εγγύησης) των έργων ορίζεται ίση με 24 μήνες.