Τον υπερδιπλασιασμό των καταθέσεών της στα επίπεδα των 90 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018 από τα 44 εκατ. ευρώ το 2010 πέτυχε η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η διοίκησή της σε συνέδριο με τίτλο «Ηθική Τραπεζική και Επιχειρηματική Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών, FEBEA.
Την ίδια περίοδο αύξησε τις χορηγήσεις δανείων στα 70,50 εκατ. ευρώ από 38,10 εκατ. ευρώ αντίστοιχη.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Γεώργιος Μπούκης, πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, «στα 21 χρόνια που λειτουργεί, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, ενώ δεν έλαβε ποτέ βοήθεια από το κράτος και διαθέτει υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας».
Πρόσθεσε δε πως «η ηθική τραπεζική μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στον περιορισμό μιας νέας παγκόσμιας κρίσης».
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, υποστήριξε ότι «η τράπεζα ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης κοντά σε όσους είχαν πραγματική ανάγκη.
«Η τράπεζα αύξησε τα υποκαταστήματά της για να δείξει στους πολίτες του νομού Καρδίτσας, που έβλεπαν τις συστημικές τράπεζες να κλείνουν, ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα» τόνισε ο κ. Τουρναβίτης, υπογραμμίζοντας ότι «πέτυχε γιατί εργάστηκε για το καλό των μελών της, τα οποία αυξήθηκαν κατά 122% την περίοδο 2009-2018, και της κοινωνίας, εφαρμόζοντας πολιτικές διαφάνειας και με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και όχι την παραγωγή υπερκέρδους».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επιτυχημένων τραπεζικών οργανισμών και επιχειρήσεων από την Ευρώπη και την Ελλάδα που λειτουργούν με βάση τον κοινωνικό αντίκτυπο και την οικονομική ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι η FEBEA ιδρύθηκε το 2001 στις Βρυξέλλες με στόχο την ανάπτυξη της ηθικής και κοινωνικής τραπεζικής στην Ευρώπη, φέρνοντας κοντά 26 τράπεζες και
χρηματοοικονομικούς φορείς από 14 ευρωπαϊκές χώρες.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας εντάχθηκε στη FEBEA το 2015 και από το 2017 συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο. Ιδρύθηκε το 1994 με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με την πάροδο των χρόνων έχει καταστεί βασικό μέλος του οικοσυστήματος της κοινωνικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής αλλά και σε διεθνές επίπεδο.