Μια νέα ζωή στην ελευθερία της Δύσης σκοπεύει να αρχίσει η 29χρονη Νegzzia, το μοντέλο από το Ιράν που απέδρασε από την Τεχεράνη λίγο προτού πέσει στα χέρια του απάνθρωπου ισλαμικού νόμου. Η περιπέτεια της 29χρονης καλλονής δείχνει να φθάνει στο τέλος της καθώς η αίτηση ασύλου που υπέβαλε στη Γαλλία αναμένεται να γίνει δεκτή.

Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια όταν ένας φωτογράφος με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν παρέδωσε στις ισλαμικές αρχές υλικό που την έδειχνε να ποζάρει ημίγυμνη.

Η κοπέλα αναγκάστηκε να φύγει νύκτα από την πατρίδα της υπό τον φόβο της σκληρής τιμωρίας που προβλέπει εκτός της σύλληψης ακόμα και δημόσιο μαστίγωμα.

Αρχικά πέρασε στην Τουρκία και από εκεί έφθασε στη Γαλλία όπου τον περασμένο Νοέμριο πήρε την απόφαση να υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στο Παρίσι, με την ελπίδα να ζήσει με ασφάλεια στην ευρωπαϊκή χώρα και να «κυνηγήσει» το όνειρό της για μια καριέρα στο μόντελινγκ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα γι’ αυτήν ακόμα και μετά την άφιξή της στη γαλλική πρωτεύουσα. Με ελάχιστα χρήματα στη διάθεσή της και χωρίς να βρίσκει εργασία για μήνες, η 29χρονη ήταν για μεγάλο διάστημα άστεγη, και κοιμόταν στους δρόμους και σε παγκάκια.

«Μια μέρα, πούλησα την τσάντα με τα φορέματά μου για δέκα ευρώ, προκειμένου να μπορέσω να αγοράσω κάτι να φάω», είπε η μελαχρινή καλλονή στη Le Parisien.

Όταν η ιστορία της Negzzia άρχισε να γίνεται γνωστή διεθνώς, λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξαν γι’ αυτή τα γαλλικά ΜΜΕ, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται στην ζωή της.

Πλέον, το μοντέλο από το Ιράν φιλοξενείται σε ένα προσωρινό κατάλυμα για αιτούντες άσυλο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό οι αρμόδιες γαλλικές αρχές εξετάζουν το αίτημά της. Η αναγνωρισιμότητα έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και την καριέρα της, αφού δέχεται ήδη πολλές επαγγελματικές προτάσεις.

Η ίδια πάντως, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, τονίζει ότι δεν μετανιώνει για τίποτα, και ότι αισθάνεται περήφανη ως γυναίκα που «έσπασε» τους κανόνες, οι οποίοι δεν σέβονται το φύλο της.