Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 της κλίμακας ρίχτερ. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αττικής και περίπου 7 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας.

Επί ποδός η πυροσβεστική. Διακοπές ρεύματος αλλά και στις τηλεποικοινωνίες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ  δεν λειτουργούν κατά τόπους και οι φωτεινοί σηματοδότες.

Το εστιακό βάθος του σεισμού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί καθώς οι πληροφορίες δυϊστανται πάντως εκτιμάται ότι είναι αρκετά επιφανειακός και γι΄αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ταρακουνήθηκαν πολύ και ανησύχησαν ιδιαίτερα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν ήταν ο κύριος σεισμός, ωστόσο ήδη έχουν ακολουθήσει τρεις μετασεισμοί και αυτό είναι ενθαρυντικό καθώς κάτι τέτοιο βοηθά το φαινόμενο  να εκτονωθεί.

Μικρή αναστάτωση υπάρχει σε Γλυφάδα, Κουκάκι, Μεταξουργείο, Ομόνοια και Σύνταγμα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος, καθώς η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή.

Αντίθετα στα βόρεια και ανατολικά προάστια δεν υπήρξε ανάλογη αναστάτωση.

Πηγή:onetv.gr