Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να έφτασε τα 16 majors, όμως πάντα αισθάνεται κάτι διαφορετικό όταν κρατάει στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο του αρχαιότερου τουρνουά τένις. Και ήδη έχει στη συλλογή του πέντε από αυτά.

Ο λόγος βέβαια για το τουρνουά του Γουίμπλεντον. Εχουν περάσει 142 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά της κατηγορίας Grand Slam (την αυλαία ανοίγει το Αυστραλιανό, ακολουθούν το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον και η χρονιά κλείνει με το Αμερικανικό) και το μόνο που παίζεται σε γρασίδι, χαρακτηριστικό που του προσδίδει για πολλούς κύρος και αυθεντικότητα. Διεξήχθη για πρώτη φορά το 1877 στο ομώνυμο προάστιο του Λονδίνου, με διοργανωτή τον Παναγγλικό Σύλλογο Τένις και Κροκέ και στις εγκαταστάσεις του έχει φιλοξενήσει επίσης τρεις φορές Ολυμπιακούς Αγώνες (το 1908, το 1948 και το 2012).

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» o Γιώργος Χούπης σκιαγραφεί το προφίλ του Νο 1 τενίστα αυτήν τη στιγμή στον κόσμο και ο Γιώργος Νάστος φυλλομετρά τις πιο εμβληματικές στιγμές του «γηραιού» Grand Slam.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»