Σοβαρές ενδείξεις ότι η κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου συνδέεται πιθανόν με παράνομες δραστηριότητες ορισμένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού φέρεται ότι έχουν προκύψει το τελευταίο 24ωρα από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, η κλοπή στη Λέρο σχετίζεται με λαθρεμπορικές δραστηριότητες ή συνεργασία με ποινικούς, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αφαίρεση του οπλισμού να σχετίζεται με δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης». Με κύριο ζητούμενο πλέον της έρευνας να βρεθεί ένα τμήμα ή και ολόκληρο το χαμένο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας ή δύο άνδρες των ΟΥΚ που έδιναν το «παρών» στη συγκεκριμένη βάση εισέρχονταν στην αποθήκη απ’ όπου χάθηκε ο οπλισμός, προκειμένου να βοηθούν τον διαχειριστή του χώρου σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα ασφαλείας (θερμοκρασία χώρου, υγρασία, τυχόν παραβιάσεις κ.λπ.).

-Ποιο σενάριο ερευνά ως πιθανότερο η Αντιτρομοκρατική όσον αφορά τον τρόπο αφαίρεσης του οπλισμού

-Το παρελθόν της ναυτικής βάσης και τα ερωτήματα για την προηγούμενη απογραφή οπλισμού

-Το μυστήριο με τα «χαμένα» καύσιμα και το σκοτεινό παρελθόν ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού σε υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης