Ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Αφορά τις περιοχές πολεοδόμησης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και αναμένεται σήμερα να εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Περιουσίας (ΚΣΔ). Είχαν προηγηθεί οι ΚΥΑ που αφορούσαν το μητροπολιτικό πάρκο, τις ζώνης ανάπτυξης (εμπορική) και την παραλιακή ζώνη.

Στο επιτελείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι, η επένδυση στο Ελληνικό θα λειτουργήσει ως τοπόσημο για τη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Όπως επεσήμανε χθες σε δημοσιογράφους, ανώτατο στέλεχος του ΥΠΕΝ, οι καθυστερήσεις δεν είχαν αρνητικές συνέπειες μόνο στο ίδιο το έργο.

«Οι περιπέτειες με την επένδυση στο Ελληνικό έγιναν σύμβολο της αδυναμίας του κράτους να προχωρήσει τέτοιες επενδύσεις. Εάν δεν γίνουν επενδύσεις δεν θα συντελεστεί η έξοδος από τη μνημονιακή περίοδο ώστε η βασική πηγή δημοσίων εσόδων να μην προέρχεται από την υπερφορολόγηση, αλλά από την ανάπτυξη επενδύσεων», ανέφερε η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Ελληνικό θα λειτουργήσει ως «κλειδί», το οποίο θα ξεμπλοκάρει και μια σειρά άλλων επενδύσεων, όπως της Αφάντου Ρόδου και της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Ειδικά για την τελευταία, όπως τόνισε οι εκκρεμότητες είναι ασήμαντες και «αναμένεται να πάρει σύντομα μπροστά», ενώ θα ακολουθήσει η επένδυση στην Αφάντου.