Έφτασε στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο φέρνει ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον νομό Τρικάλων από το βράδυ της Πέμπτης.

Στα ανατολικά του νομού, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση σε χωριά, όπως η Ράξα και η Φανερωμένη. Στη Ράξα, μάλιστα, το χαλάζι ήταν αρκετό για να «το στρώσει» στους δρόμους του χωριού και των γύρω περιοχών.

Παράλληλα, ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι έπληξαν την περιοχή της Φαρκαδόνας, με τους δρόμους του χωριού να πλημμυρίζουν.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.. Ήδη έκαναν μια πρώτη αυτοψία ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανερωμένης, Άρης Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Χαλάζι και βροχές και στα Ιωάννινα

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε και νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ακόμη και αρκετή ώρα μετά το χαλάζι παράμενε σωρούς στις άκρες του δρόμου θυμίζοντας τις μέρες των έντονων χιονοπτώσεων.

Σε μεγάλο μέρος των ορεινών, καθώς και στην πόλη των Ιωαννίνων, εκδηλώθηκαν έντονες καταιγίδες, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.