Για τις τραγικές καταστάσεις που έλαβαν χώρα στη Λέσβο, με τη φωτιά στη δομή φιλοξενίας, τις συμπλοκές προσφύγων και αστυνομικών, αλλά και τους νεκρούς πρόσφυγες, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, ο δήμαρχος του νησιού, Στρατής Κύτελης.

«Υπάρχει ένας νεκρός επιβεβαιωμένος. Πληροφορίες μιλούν και για άλλους. Πρέπει να περιμένουμε» σχολίασε ο δήμαρχος. «Οι πρόσφυγες επιτίθονταν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες. Λογικό να συμβαίνει αυτό όταν σε χώρο για 3.000, μένουν 13.000 άνθρωποι. Κάνουμε έκκληση για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Είναι ανάγκη. Πρέπει να το καταλάβουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός. Δεν μπορούν να αποθηκεύονται ψυχές στο νησί της Λέσβου. Οι κάτοικοι έχουν χάσει πλήρως το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά και οι πρόσφυγες το έχουν χάσει. Είναι πολλές ανομοιογενείς φυλές στη δομή» τόνισε ο κ. Κύτελης.

Για την αποστολή διμοιριών μονάδων των ΜΑΤ στο, υποστήριξε πως «αυτά είναι μπαλώματα. Το θέμα είναι να γίνει αποσυμφόρηση του νησιού. Μίλησα με τον κ. Κουμουτσάκο σήμερα και του εξέφρασε την ανησυχία μου για όσα συμβαίνουν».

«Ευτυχώς το ΕΚΑΒ κατάφερε να μπει στον καταυλισμό. Ευτυχώς η φωτιά έχει σβήσει» επεσήμανε, ενώ σχετικά με τις συμπλοκές είπε πως βρίσκονται σε ύφεση αυτή τη στιγμή.

Πηγή: onetv.gr