Δείπνο προς τιμή του κεντρικού Ευρωπαίου τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι παρέθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας στο δώμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Σε αυτό παρακάθισαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί: Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης – Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Οικονομικών  κ. Ζαββός, ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλείς των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο Γιάννος Τσακλόγλου, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και 16 ακαδημαϊκοί.

Πριν από το δείπνο, ο κ. Ντράγκι αναγορεύτηκε σε ακαδημαϊκό ( ξένος εταίρος) από την Ακαδημία Αθηνών τιμώντας τον έτσι για τις προσπάθειες που έκανε για την διάσωση του ευρώ στην χώρα μας.

Στην αρχή του δείπνου (που ήταν ένας φρεσκότατος ροφός) ο κ. Στουρνάρας σε μια σύντομη προσφώνησή του καλωσόρισε τον κ. Ντράγκι, λέγοντας πόσο τυχεροί είμαστε που ήταν σε αυτή τη θέση στην ΕΚΤ και έσωσε το ευρώ. Εν συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Ντράγκι.

Στα πηγαδάκια το κύριο θέμα ήταν τα κόκκινα δάνεια, η ποσοτική χαλάρωση, οι πιθανότητες που έχει η χώρα μας για επενδύσεις, πως θα κινηθεί η διάδοχος του κ. Ντράγκι στην ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Ντράγκι προτού αναχωρήσει επιστρέφοντας στη Φρανκφούρτη, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη,συνοδευόμενος απλό τον κ. Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας γέμισε τον προσκεκλημένο του με δώρα: πρώτα από όλα του δώρισε ένα βιβλίο με Έλληνες ζωγράφους, λέγοντάς του ότι ορισμένα από τα έργα τους βρίσκονται κρεμασμένα στους τοίχους της Τράπεζας της Ελλάδας. Εν συνέχεια του έδωσε μια τριήρης από το Μουσείο Μπενάκη και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τα δώρα τελείωσαν ο κεντρικός τραπεζίτης βγάζει από μια σακούλα ένα… επιτραπέζιο παιγνίδι. Από αυτά που παίζουν τα παιδάκια και τα συναντάς στα μαγαζιά παιχνιδιών. Το παιγνίδι ονομάζεται… QE και το γέλιο που έπεσε ήταν εντυπωσιακό. Γιατί το QE στη γλώσσα των τραπεζιτών και των οικονομολόγων σημαίνει ποσοτική χαλάρωση, το ζητούμενο δηλαδή από την ελληνική κυβέρνηση.