Τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την μετακίνηση αιτούντων άσυλο σε ανενεργή πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μην σταθεί κανείς στους 7 προβληματισμούς που παραθέτει η ΟΝΝΕΔ.

α) Τα νοσοκομεία κάνει χρήση συγκεριμένης γης – Δεν μπορεί το κράτος να καταπατά την πολεοδομία

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κάνει λάθος. Το κράτος μπορεί να «καταπατά την πολεοδομία», καθώς η πολεοδομία δεν είναι ανεξάρτητη αρχή, επομένως σαφώς το κράτος κρίνει τη διαχείρισή της. Και εν μέσω μίας νέας κρίσης σε σχέση με το προσφυγικό, το κράτος είναι απολύτως αρμόδιο να παίρνει αποφάσεις ανάγκης για τη στέγαση και την προστασία ανθρώπων που το χρειάζονται. Και αυτό είναι υποχρέωση ενός σοβαρού κράτους.

β) Η ύπαρξη ανάλογων ευάλωτων ομάδων θα προσελκύσει εγκληματίες

Μία τοποθέτηση χωρίς λογική, στην οποία μόνο ρατσιστικά κίνητρα μπορεί να δώσει κανείς. Ακόμα και αν η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων ενδεχομένως να πυροδοτήσει πυρήνες διακινητών, θα πρέπει να δεχθεί ότι η φιλοξενία των ανθρώπων σε χώρους όπως τα νοσοκομεία είναι ασφαλέστερη από αυτήν σε υπερπλήρεις δομές ή σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς εκτός αυτών.

γ) Κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο θα χρειαστούν «συγκοινωνιακές παρεμβάσεις» στην περιοχή.

Μόνο η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ξέρει.

δ)Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων» και διερωτάται: «Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

Ένα μικρό παιδί που έχει ζήσει τη θηριωδία του πολέμου, χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται να επανέλθει στην καθημερινότητα των παιδιών. Χρειάζεται να είναι 15 χρονών, όπως ακριβώς «τα δικά μας 15χρονα».

ε) Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αναφέρεται σε κίνδυνο πανδημίας στην περιοχή, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για εμφάνιση φυματίωσης και ευλογιάς «και άλλων ασθενειών», μάλλον δίχως να λαμβάνει υπόψιν του τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου. Στην Ελλάδα το 41% των πολιτών ότι τα εμβόλια προκαλούν συχνά σοβαρές παρενέργειες.

στ) Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης σημειώνει ότι «αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο» και καταλήγει ότι αν ο αριθμός των παιδιών αυτών «είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά».

Η προστασία των παιδιών, καθώς και η εκπαίδευσή τους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και καταγωγής δεν είναι κάποιους είδους αγαθοεργία που προσφέρει το κράτος. Είναι υποχρέωση και μάλιστα όχι μόνο του δικού μας κράτους. Είναι διεθνής υποχρέωση που εκπορεύεται από τις συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Για ένα κράτος δικαίου, δεν υπάρχουν «δικά μας παιδιά» και τα παιδιά «των άλλων».

ζ) Σε άλλο σημείο της παραγράφου περιγράφεται η ανησυχία των συντακτών του κειμένου για τους νέους μαθητές που θα είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι και αναρωτιούνται πού θα βρεθούν «γεύματα χαλάλ». Προβληματίζονται επίσης για «πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος», καταλήγοντας ότι «δε θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

Στη χώρα μας υπάρχει ανεξιθρησκεία και αυτό είναι το δεδομένο. Κατα τα λοιπά και πάλι κανείς δε γνωρίζει πως η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ξέρει ότι υπάρχει ζήτημα παρενόχλησης μαθητριών από παιδιά προσφύγων. Είναι κάτι που ξέρει μόνο η οργάνωση, η οποία αν δεν έχει μαντικές ικανότητες, έχει μάλλον απαράδεκτες προκαταλήψεις.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιστολή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι η επιστολή αυτή «αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

«Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πά-ταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιό-τητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων».

Σχόλιο ΟΝΝΕΔ : Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή

Πριν από λίγο η ΟΝΝΕΔ δημοσιοποίησε σχέδιο με αφορμή τις αντιδράσεις δημοσιοποίησε ένα σχόλιο με το οποίο παίρνει μεν αποστάσεις από την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, αλλά δικαιολογεί ταυτόχρονα του συντάκτες του απαράδεκτου κειμένου.

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα», σημειώνει η ΟΝΝΕΔ και προσθέτει:

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

Σε κάθε περίπτωση οι αποστάσεις «με το γάντι» που κράτησε η ΟΝΝΕΔ από το ρατσιστικό κείμενο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, δεν είναι αρκετές. Σίγουρα τα «κεντρικά» της γαλάζιας νεολαίας ουσιαστικά (και όχι ευθέως όπως θα έπρεπε) παραδέχονται ότι η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν είχε «μέτρο και νηφαλιότητα», αλλά ισχυρίζεται ότι «πηγάζει από τον ενδιαφέρον για την περιοχή» και σίγουρα δεν καταδικάζει και μάλιστα απολύτως το ρατσιστικό κείμενο που είδε το φως δημοσιότητας. Τα κείμενα αυτά δεν δικαιολογούνται. Καταδικάζονται.