Ακόμα κι ο πιο φανατικός οπαδός του Περιστερίου δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα! Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» αγνοούν τη λέξη ήττα, έχοντας το απόλυτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και 2/2 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά, η Ρίγα ήταν αυτή που βρέθηκε στο καναβάτσο, με την παρέα του Ηλία Ζούρου να την υποχρεώνει σε ήττα με σκορ .

Αν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Περιστερίου είναι η άμυνα. Δεν υπάρχει σημείο του παρκέ που να μην έτρεξαν, που να μην μάρκαραν τους αντιπάλους τους. Και στην επίθεση, τα είχε όλα. Από εξαιρετικές συνεργασίες, μέχρι τρελά τρίποντα. Αλλά όλα ξεκινούσαν από το πίσω μέρος του γηπέδου.

Το Περιστέρι ξεκίνησε εντυπωσιακά, είχε επιβάλλει τον νόμο του στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-11), όμως πλέον όλοι γνωρίζουμε πως οι διαφορές είναι εύκολο να ανατραπούν. Οι Λετονοί το γύρισαν το ματς, φτάνοντας αρχικά στο 59-54 και στη συνέχεια στο 61-60.

Πιστέψαμε ότι η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι, αλλά στην πραγματικότητα ήχησε ένα… ξυπνητήρι, λες και πατήθηκε ένα κουμπί.

Για περισσότερα από πέντε λεπτά «απαγόρευσαν» στους αντιπάλους τους να φτάσουν στο καλάθι και η εύπλαστη διαφορά του ενός πόντου μετατράπηκε σ’ ένα εμφατικό 82-62! Με άλλα λόγια, επιμέρους σκορ 21-2 και… πάμε γι’ άλλα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν.

Είπαμε, στο σύγχρονο μπάσκετ οι διαφορές ανατρέπονται, αν δεν είσαι σοβαρός. Οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι… τέλειωσαν τη δουλειά και το +20 έγινε σε 2.30 λεπτά 84-75.

Ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε τάιμ άουτ, έβαλε τις φωνές, αλλά το σερί έφτασε στο 16-0. Το τρίποντο του Χάτσερ έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες των παικτών της Ρίγα, αλλά είναι ένα ζητούμενο ότι το Περιστέρι όχι μόνο άφησε να χαθεί μια πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά μπήκε και σε (μικρή) περιπέτεια.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-35, 63-60, 91-83.