Σοκαρισμένος παρακολουθεί ο πλανήτης την υπόθεση με τα 39 πτώματα που βρέθηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού στο Έσσεξ, ενώ νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Mirror αναφέρουν ότι οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο αντίκρυσαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης στο εσωτερικό της πόρτας του κοντέινερ, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιοι από τους 39 ανθρώπους προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανοίξουν την πόρτα ενώ το οξυγόνο τους τελείωνε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα οι 39 άνθρωποι αυτοί, έξι εκ των οποίων – βάσει των τελευταίων πληροφοριών – ήταν Βιετναμέζοι, ήταν είτε γυμνοί είτε φορούσαν ελάχιστα ρούχα.

Οι έρευνες των αρχών

Όσο η αστυνομία «σκαλίζει» την υπόθεση ανακαλύπτει νέες πτυχές μιας αποτρόπαιας ιστορίας, τη στιγμή που οικογένειες, κυρίως από το Βιετνάμ αγωνιούν εάν τα παιδιά τους είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Όλα αυτά, ενώ το ερώτημα που όλοι περιμένουν να απαντηθεί είναι: Τι έχει συμβεί;

Oι Αρχές μετά από μέρες ερευνών προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για ένα ζευγάρι 38χρονων, που ήταν οι προηγούμενοι κάτοχοι του φορτηγού, και έναν 48χρονο στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου.

Οι εν λόγω συλλήψεις, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στις 4, μετά και τη σύλληψη του 25χρονου, την ώρα της μακάβριας ανακάλυψης.

Oλοι τους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

Το δράμα των οικογενειών στο Βιετνάμ

Την ίδια στιγμή, το δικό τους δράμα ζουν οικογένειες στο Βιετνάμ, οι οποίες έχουν βάσιμες υποψίες ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και συγγενείς τους. Το BBC μάλιστα, υποστηρίζει πως γνωρίζει έξι οικογένειες Βιετναμέζων, που δεν έχουν νέα των δικών τους ανθρώπων, εδώ και μέρες.

Μάλιστα, μια εξ αυτών φέρεται να έχει στείλει μήνυμα στους γονείς της, λίγο πριν ξεψυχήσει, λέγοντάς τους πως τους πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και πως το ταξίδι της στην προς την Ευρώπη δεν πέτυχε.

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω» έγραφε το μήνυμα της Pham Thi Tra My, το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ. «Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε» συμπλήρωνε.

Η 26χρονη Βιετναμέζα πιστεύεται από τους γονείς της ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού στο Εσσεξ.

Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της γυναίκας, κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Η νεαρή γυναίκα αγνοείται από την Τρίτη οπότε έστειλε μηνύματα στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι ασφυκτιά.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ.

Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω κοινωνικών δικτύων ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής.

Ακόμα ένας από τα φερόμενα θύματα, σύμφωνα με τους οικείους του, είναι ο 20χρονος Nguyen Dinh Luong, την εικόνα του οποίου δίνει στη δημοσιότητα το BBC.

«Οι λαθρέμποροι μας επέστρεψαν τα χρήματα»

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο αδερφός μια ακόμα αγνοούμενης, 19 ετών, αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού.

Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς άλλου αγνοούμενου, 26 ετών, που επίσης έλαβαν πίσω τα χρήματα που είχαν δώσει για την παράνομη μεταφορά του.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, όπως αποκάλυψε η Daily Mail, οι συλληφθέντες είναι οι Τζοάνα και Τόμας Μάχερ, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, πριν τη σύλληψη του, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

Αναφορικά με τον 4ο συλληφθέντα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και εκείνος είναι ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

Πρώτος συλληφθείς ο οδηγός

Η πρώτη σύλληψη έγινε την Τετάρτη, όταν έπεσε στα χέρια των αρχών ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στη σελίδα του στα social media ο 25χρονος αυτοπροσδιορίζεται ως οδηγός φορτηγού, ενώ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του μέσα σε φορτηγά και δίπλα σε οχήματα μεταφοράς.

Μάλιστα, στο προφίλ του εντοπίζεται και μια εικόνα όπου φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων στοιχείων που οδηγούν στο εν λόγω συμπέρασμα, εντοπίζεται και το αυτοκόλλητο «The Ultimate Dream» στο παρμπρίζ.