Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τη μεγάλη «μάχη» με την Ξάνθη και τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς λύνονται. Οπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, ο Ματιέ Βαλμπουενά βρίσκεται, πλέον, στη διάθεσή του για την αναμέτρηση του Σαββάτου στην ακριτική πόλη. Μια αναμέτρηση στην οποία ο Πορτογάλος θέλει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους, καθώς τη θεωρεί κομβικής σημασίας για την πορεία του πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι δεδομένο ότι ήθελε σαν τρελός να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την Ξάνθη και για αυτόν τον λόγο έκανε διπλές θεραπείες και πρόγραμμα στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα, με σκοπό να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό τη θλάση στον δικέφαλο. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, τα κατάφερε και έστω και για λίγα λεπτά, είναι πιθανό να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς για τη μεγάλη αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης προπονήθηκε κανονικά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα έγινε υπό βροχή. Ο Ελληνας μέσος είχε αισθανθεί σφίξιμο στους προσαγωγούς κόντρα στην ΑΕΚ και για αυτόν τον λόγο είχε ζητήσει να γίνει αλλαγή. Αλλά ξεκουράστηκε αυτό το διήμερο και πλέον είναι 100% έτοιμος να παίξει. Και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα συμβεί.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αποκλείεται να επιλέξει ίδια 11άδα με τον ίδιο σχηματισμό με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, ίσως με 1-2 αλλαγές (Κούτρης, Μεριά, Μπενζιά). Εκτός κι αν ο Βαλμπουενά κάνει τα μεγάλη έκπληξη και είναι 100% έτοιμος. Κάτι που φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση της Πέμπτης, ο Μαρτίνς δεν έδειξε τίποτε αναφορικά με τις σκέψεις του για την αναμέτρηση της Ξάνθης. Στο Ρέντη μπορεί να διεξήχθη δίτερμα, αλλά τις 11άδες δεν τις επέλεξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Αλλά οι Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τους οποίους όρισε αρχηγούς ο 50χρονος τεχνικός.