Λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο του στην Αμαλιάδα από συμμαθητή του, ο 15χρονος «σπάει τη σιωπή του» και περιγράφει όσα προηγήθηκαν μεταξύ του ιδίου και του δράστη και πώς έφτασαν τα πράγματα στα άκρα.

«Ήμουν με την παρέα μου στο προαύλιο του σχολείου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Κάποιοι που τον έβλεπαν να έρχεται μου είπαν «πρόσεχε». Τότε, εγώ γύρισα το κεφάλι μου αριστερά και τον είδα να προσπαθεί να με μαχαιρώσει στο πρόσωπο. Σήκωσα το χέρι μου και με βρήκε κάτω από τον αγκώνα. Μετά μου έριξε μία στην πλάτη και έφυγε» είπε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. «Το είχε κάνει πριν από λίγο διάστημα σε παιδί και έξω από το σχολείο. Απειλεί πολλούς ανθρώπους, ενώ έχει απειλήσει κι εμένα πολλές φορές».

Οι διαφορές

Όσον αφορά στα αίτια της αιματηρής επίθεσης, το ανήλικο θύμα δήλωσε πως «πιο παλιά, η παρέα του ήθελε να με βάλει στη δική τους ομάδα. Μιλάμε για αθλητική ομάδα. Εγώ δεν ήθελα να μπω και από τότε άρχισε να με απειλεί ότι θα με μαχαιρώσει. Μου είχε πετάξει και ένα ξύλο χωρίς ευτυχώς να με πετύχει».

Μάλιστα, συνέχισε, λέγοντας πως «είχε έρθει μια φορά στο σχολείο και μου είπε ότι θα μου επιτεθεί γιατί εγώ πείραξα ένα παιδί. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Του ζήτησα να μιλήσουμε ήρεμα αλλά εκείνος δεν είχε τέτοιο σκοπό».

Ο 15χρονος τονίζει πως δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για τις απειλές που δεχόταν, επειδή πίστευε πως οι καθηγητές και ο διευθυντής δεν θα έκαναν τίποτα.

Ελεύθερος o νεαρός

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, αμέσως μετά την απολογία του στην εισαγγελέα Αμαλιάδας ο 16χρονος, ο οποίος είχε τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο τον συμμαθητή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες και με γνώμονα το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον τραυματισμό του 15χρονου, αναμένεται να ασκηθεί στο δράστη ποινική δίωξη.

Τη στιγμή, πάντως που ο νεαρός δράστης της αιματηρής επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας οδηγούνταν ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί, ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν, αμέσως μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 15χρονος μαθητής.

Το βίντεο – ντοκουμέντο, αποτυπώνει το χώρο στις τουαλέτες του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Η Αστυνομία ήταν ενήμερη

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είπε ο αδερφός του 15χρονου τραυματία, στο Open, μετά από παλιότερο καβγά, είχε ενημερωθεί και η Αστυνομία, χωρίς δυστυχώς, να κάνει κάτι.

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του. Δε είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα» είπε ο αδερφός του 15χρονου.