Η διοίκηση του Ολυμπιακού δίνει μεγάλη βαρύτητα στα «ερυθρόλευκα» τμήματα υποδομής, με την ομάδα του Πειραιά να έχει ποδοσφαιρικές Σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Ένα από τα νησιά που βρίσκεται στο δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού είναι η Χίος. Το νησί του Αιγαίου δουλεύει υπό την καθοδήγηση των Πειραιωτών, με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων και τη δημιουργία ποδοσφαιριστών που θα φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο.

Οι άνθρωποι της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον υπεύθυνο της Σχολής, αλλά και τους προπονητές και τους παρέχουν όλα όσα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, αλλά και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στα παιδιά.

Αποθέωση Ιμπαγάσα

Μάλιστα, αντιπροσωπεία της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας βρέθηκε στο νησί του βορείου Αιγαίου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής. Την τιμητική του είχε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς των Πειραιωτών.

Μαζί του ήταν επίσης ο γενικός διευθυντής της ακαδημίας, Αντώνης Πίκουλας, αλλά και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών, Βασίλης Νάνος.

Οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου επισκέφθηκαν επίσης τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», ενώ ξεχώρισε η δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Μπουγδάνου για «στήριξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και των Σχολών του».

Παράλληλα, πολύ σημαντική ήταν και η δήλωση του Μητροπολίτη Χίου, Μάρκου, ο οποίος τόνισε ότι η δύναμη του Ολυμπιακού πηγάζει από τις γειτονιές του Πειραιά: «Η δύναμη του Ολυμπιακού πηγάζει από τις γειτονιές του Πειραιά και το Πασαλιμάνι. Μην το ξεχνάτε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.