Mε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, αναστέλλεται και η δεύτερη 48ωρη απεργία της, που θα άρχιζε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20/11 (00:01) και θα διαρκούσε έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21/11 (23:59).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η νέα αναστολή αποφασίστηκε εξαιτίας της μη εισαγωγής του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό»

Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει την σκληρή κριτική στις προβλέψεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και τις αλλαγές που προωθεί.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανατροπές που έρχονται για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και είπε πως μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν όπου γέμιζε η πλατεία Κλαυθμώνος από εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτηση αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Χαρούλα Αλεξίου, λέγοντας πως «να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει».

Για να επισημάνει “εμείς δεν έχουμε προνόμια” και να αναφερθεί στους νεκρούς που υπήρξαν στο παρελθόν για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια που θα υποστούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (30% έναντι 75% που ισχύει έως σήμερα), λέγοντας πως θα οδηγηθούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε άλλες εταιρίες.