Ένας 43χρονος από την Αχαΐα αγνοείται τις τελευταίες ώρες, ενώ η οικογένειά του αναφέρει πως τελευταία φορά πριν χαθούν τα ίχνη του, εκείνος βρισκόταν στην περιοχή της Κινέτας, την στιγμή μάλιστα που ο «Γηρυόνης» σάρωνε την περιοχή.

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, επιβεβαιώνει τη εξαφάνιση του 43χρονου από την Αιγείρα, ωστόσο αναφέρει πως είναι ασαφές ακόμη το που χάθηκαν τα ίχνη του, αν δηλαδή ήταν στην Κινέττα ή σε άλλη περιοχή.

Ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με το τοπικό site, gnomip.gr, ο 43χρονος βρισκόταν κοντά στην περιοχή της Κινέτας την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε την περιοχή και δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έπληξε την περιοχή της Κινέτας δημιουργώντας δεκάδες προβλήματα.

Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και λάσπες παρέσυραν ΙΧ. Οι εικόνες καταστροφής είναι αποκαλυπτικές.

Γιατί καταστράφηκε η Κινέτα -Αυτοψία στην περιοχή

Στην Κινέττα μεταβαίνει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με τον Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Λέκκα:

«Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που συλλέγονται αυτή τη στιγμή από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα και την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή της Κινέτας, η οποία πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης», τα αίτια που συνέβαλαν στην καταστροφικότητα του φαινομένου εντοπίζονται: στο ύψος βροχής και στη ραγδαιότητα του φαινομένου στα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, την οριζόντια και κατακόρυφη διαμόρφωση της λεκάνης του ρέματος της Πίκας στο μεγάλο όγκο στερεοπαροχής και κυρίως στη μεταφορά κορμών καμένων δένδρων από την πυρκαγιά της 23 Ιουλίου 2018 που συνέβαλε καθοριστικά στη μεγιστοποίηση των ζημιών Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης) και σε περίπου δέκα κατοικίες.

Κατόπιν αυτού, προκύπτουν νέα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψην στο σχεδιασμό και την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που δρομολογούνται άμεσα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Απεγκλώβιζαν άτομα μέχρι το πρωί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονταν οι απεγκλωβισμοί ατόμων στην περιοχή της Κινέτας, λόγω συσσώρευσης υδάτων η και φερτών υλικών σε οικίες.

Σοκάρουν εικόνες και βίντεο από την πλημμύρα

Ειδικότερα, από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη.

Πηγή φωτογραφίας: ΣΚΑΪ

Τα βίντεο από την στιγμή που ξεχειλίζει το ρέμα είναι σοκαριστικές, ενώ αποκαρδιωτικό είναι το σκηνικό στην Κινέτα και με το επόμενο φως της ημέρας, καθώς ΙΧ έχουν αναποδογυρίσει, ενώ δύσκολη είναι και η κυκλοφορία στους δρόμους του Δήμου λόγω καθίζησης.