Τριάντα πέντε κιλά αλεύρι, εξίμισι κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι και εξίμισι κιλά πορτοκάλι… Έδωσαν 66,5 κιλά ζυμάρι! Χρειάστηκαν 20 κιλά σιρόπι.. Πολύ καλή διάθεση, μεράκι κι αγάπη! Κι έτσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μελομακάρονο της χώρας! Το μήκος του έφτασε τα πέντε μέτρα και φυσικά απαιτήθηκαν ειδικές συνθήκες για το ψήσιμο σε τοπικό φούρνο, για το σερβίρισμα και για την γευστική απόλαυση! Όλα αυτά συνέβησαν στην Παραμυθιά καθώς ο Δήμος Σουλίου θέλησε να συνδυάσει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ένα ρεκόρ. Η πρωτότυπη ιδέα είχε σκοπό να τιμήσει την παράδοση της Ηπείρου στην αρτοποιία.
Το μελομακάρονο της Παραμυθιάς διεκδικεί θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.. Πριν καταναλωθεί βέβαια..

Γιατί μετά το σερβίρισμα στην κεντρική πλατεία αποτέλεσε την καλύτερη γευστική απόλαυση για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που αδιαφόρησαν για τις καιρικές συνθήκες και έδωσαν το παρόν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης έστειλε τις ευχές του σε όλους και τόνισε πως «στο επίκεντρο των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο εκτός από τα παιδιά μας στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα. Να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας, για ένα μέλλον πιο ξένιαστο και πιο αθώο, όπως το ζουν με την αθωότητα τους τα ίδια τα παΐδια μας».

Πηγή: epiruspost.gr