Την πόρτα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα περάσουν στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (10/1) ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη.

Οι δύο ομάδες καλούνται να εξηγήσουν τις… τριγωνικές σχέσεις που τις συνδέουν, όπως αποκαλύφθηκε από τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το One Channel. Και από τα οποία προκύπτει ότι σημείο αναφοράς και στις δύο ΠΑΕ είναι η οικογένεια Σαββίδη.

Η Επιτροπή έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα και στοιχεία από τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά και από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη. Πρώην σερβιτόρο, ο οποίος καλείται να εξηγήσει μεταξύ άλλων πού βρήκε 10.000.000 ευρώ για να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης και το ξενοδοχείο Le Chalet, μέσω της εταιρείας RFA.

Οι «ιδιαίτερες» σχέσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης προκύπτουν διαρκώς και από τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οπως αποκαλύφθηκε, τον Ιούνιο του 2019 ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 500.000 ευρώ + τον ΦΠΑ, για να αποκτήσει τον Βασίλη Φασίδη.

Στα 23 του χρόνια. Προερχόμενο από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Με μόλις 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ξάνθης, έως το καλοκαίρι του 2019.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έδωσε μισό εκατομμύριο, για μια μεταγραφή που δεν ανακοίνωσε ποτέ και προσπάθησε να την κρατήσει κρυφή με κάθε τρόπο, αλλά ξεπλήρωσε το ποσό σε μόλις δύο δόσεις των 250.000 ευρώ. Και κόντρα στη συνήθη τακτική των ομάδων παγκοσμίως, έδωσε το ποσό σε διάστημα μόλις 15 ημερών: Στις 05 Ιουνίου 2019 η πρώτη δόση και στις 20 Ιουνίου 2019 η δεύτερη δόση.

Την ίδια στιγμή, η μεταγραφή του διεθνούς Δημήτρη Μελιόπουλου, ενός εκ των κορυφαίων ταλέντων στη χώρα, στοίχισε 425.000 ευρώ στους Θεσσαλονικείς. Η υπόθεση Φασίδη, όπως και όλες οι μεταγραφικές «συναλλαγές» Ξάνθης και, θα διερευνηθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που καλείται να διαπιστώσει εάν προκύπτει ζήτημα πολυϊδιοκτησίας, με κοινό παρονομαστή τον Ιβάν Σαββίδη.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης θα παρίσταται και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως καταγγέλλουσα. Παρουσία που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδόλως επιθυμεί. Πιθανότατα, λόγω των αποκαλύψεων που προτίθενται να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι.

Πηγή: onetv.gr