Στη λίστα των κινδύνων που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ μέσα στο 2020 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Times of Israel, αν και στην αξιολόγηση που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στους ισραηλινούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων ο στρατός δεν βλέπει άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία στην εκκίνηση το 2020, οι όλο και πιο επιπόλαιες ενέργειες Άγκυρας στην περιοχή, την κατέστησαν έναν από τους κορυφαίους κινδύνους για παρακολούθηση για τα επόμενα χρόνια.

«Η αξιολόγηση δεν περιγράφει συγκεκριμένη απειλή από την Τουρκία έναντι του Ισραήλ, αλλά μάλλον αναδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί ο Ερντογάν, του οποίου το ισλαμικό κόμμα είναι σύμμαχος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, βρίσκεται πίσω από τον λόγο ανησυχίας.

«Τους τελευταίους μήνες, η Άγκυρα εντείνει τον επεκτατισμό της, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και προτείνοντας τη δημιουργία αγωγού στη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι αυτό πιθανόν θα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της συμμάχου του Ισραήλ, Ελλάδας», σημειώνει η Times of Israel.
Έχει πάντως ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το sigmalive.com  ότι στην φωτογραφία του συγκεκριμένου άρθρου εμφανίζεται η χειραψία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.