Με ένα σκορ που της δίνει προβάδισμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου γυρίζει από την Τρίπολη η ΑΕΚ. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα και έχει τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» του θεσμού. Γκολάρα από τον Κρέσπι, απάντησαν με πέναλτι του Ολιβέιρα οι Κιτρινόμαυροι.

Η ΑΕΚ απέκτησε από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού. Η Ένωση σιγά-σιγά μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή του Αστέρα Τρίπολης και στο 8’ κατάφερε να σκοράρει από στημένη φάση, με το γκολ όμως να ακυρώνεται. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ολιβέιρα σκόραρε με σουτ στην κίνηση, όμως υποδείχθηκε οφσάιντ, σε μια οριακή φάση.

Η Ένωση ανέβηκε ψηλά, προσπάθησε να αναπτυχθεί και ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε, χτυπώντας στην κόντρα. Στο 20’ οι Αρκάδες θα βγουν στην αντεπίθεση, ο Μουνάφο θα σεντράρει και ο Κρέσπι με ένα εντυπωσιακό γυριστό θα κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους!

Η ΑΕΚ θα αντιδράσει και στο 23’ θα χάσει σπουδαία ευκαιρία για γκολ, με τον Ολιβέιρα να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, σημαδεύοντας ωστόσο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 33’ η Ένωση θα ισοφαρίσει. Ο Λόπες θα πέσει μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μουνάφο, με τον Φωτιάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια!

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε πιο κλειστό. Η Ένωση φύλαγε περισσότερο τα νώτα της, ενώ και ο Αστέρας έδειχνε πιο προσεκτικός. Η ΑΕΚ στο 42’ θα καταφέρει να δημιουργήσει άλλη μια κλασική ευκαιρία για γκολ. Ο Αλμπάνης θα βρει τον Βέρντε, ο Ιταλός θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, όμως θα αποτύχει να τον νικήσει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ρυθμό να πέφτει σε σχέση με το πρώτο. Η ΑΕΚ έμοιαζε να βάζει περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι της, χτίζοντας σιγά-σιγά τις επιθέσεις της. Ο Βέρνε που ήταν αρκετά δραστήριος θα απειλήσει την αντίπαλη εστία στο 61’, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 70’ ο Αστέρας θα χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να αποκτήσει ξανά το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, ο Μπαράλες θα αναλάβει να το εκτελέσει, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα, με τον Αργεντινό φορ να αστοχεί! Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία μετά από αυτή τη φάση και βγήκε ξανά μπροστά. Στο 73’ ο Βέρντε θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει δύσκολα στη γωνία του.

Πηγαίνοντας προς τα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες δίσταζαν να ανοιχτούν. Ο Καρέρα ανακάτεψε την τράπουλα και γύρισε το σύστημα σε 3-5-2, μετά την αναγκαστική αντικατάσταση του Ολιβέιρα από τον Κλωναρίδη. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις αγωνιστικές διαφορές τους στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στις 29 του μήνα.

Το κλειδί: Η γρήγορη αντίδραση της ΑΕΚ και η ισοφάριση στο γκολ του Αστέρα.

Το 10άρι: Ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ ήταν σε μεγάλα κέφια και μόνιμη πηγή κινδύνων για τον Αστέρα.

Γιατί κόουτς: Ο Καρέρα διαχειρίστηκε το ματς σωστά, τόσο σε επίπεδο συστήματος όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές του. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Ολιβέιρα.

Στον πάγκο: Ο Τσιγκρίνσκι. Τα λάθη του Ουκρανού ήταν αδικαιολόγητα για την εμπειρία του.

Γκολ: 20’ Κρέσπι, 33’ Ολιβέιρα

Κίτρινες: Αλμπάνη (11’), Μάνταλο (49’), Τσιγκρίνσκι (69’), Σίτο (23’), Μουνάφο (32’), Ριέρα (41’), Ιγκλέσιας (64’), Σουάρεθ (66’).

Κόκκινες: –

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Διαιτητής: Φωτιάδης

Βοηθοί: Δημόπουλος, Τζιουβάρας

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-4-1-1): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Σίτο (55’ Χαουρέγκι), Ριέρα (62’ Φερνάντεθ), Κρέσπι (83’ Μπόρχα), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Παουλίνιο (82’ Μπακάκης), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε, Αλμπάνης (71’ Σβάρνας), Ολιβέιρα (80’ Κλωναρίδης)