Πάνω από έναν τόνο κάνναβη μετέφερε σε τροχοβίλα από την Αλβανία ζευγάρι Ιταλών που συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η αξία της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ξεπερνά τα 1,7 εκατ. ευρώ ενώ οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το ζευγάρι των Ιταλών ξεκίνησε από τη Γερμανία και στην Αλβανία έγινε η μεταφόρτωση των ναρκωτικών στο τροχόσπιτο με το οποίο μετακινούνταν.

Τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, το όχημα ακινητοποιήθηκε και μετά από ενδελεχή έλεγχο εντοπίστηκε η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν:

  • 1 τόνος και 145 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και 
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών και εξακριβώθηκε ο ρόλος του ζευγαριού.

Όπως έγινε γνωστό έχει εξακριβωθεί και ο ρόλος ενός τρίτου αλλοδαπού από τη Βοσνία, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του ενδιάμεσου στην Αλβανία που συντόνισε την μεταφόρτωση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, «η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν τα 1.730.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.