Μπορεί η κυβέρνηση να εξήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, βάζοντας τη χώρα σε μια… άτυπη καραντίνα, ωστόσο οι Έλληνες δύσκολα μπαίνουν «σε καλούπι».

Αυτό γιατί, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ με τις καφετέριες και τους χώρους εστίασης να είναι κλειστά, εκείνοι έπρεπε να βρουν κάπως να περάσουν τη μέρα τους.

Σε συνδυασμό και με τον καλό καιρό, ξεχύθηκαν στις παραλίες!

«Βούλιαξαν» οι παραλίες της Χαλκίδας

Για παράδειγμα, ενδεικτικές είναι οι εικόνες που επικρατούν από τη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα egnomi.gr, η εικόνα της πλαζ «Αλυκές», στη Δροσιά της Χαλκίδας, το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου θύμιζε… τουλάχιστον Μάιο. Παρέες ατόμων απολάμβαναν τον ήλιο στην παραλία, σε όλο το μήκος της.

Αναμφίβολα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ενδεχομένως δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία.

Κόσμος και στις παραλίες του Ηρακλείου

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Ηράκλειο, με την ηλιόλουστη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες να προσφερόταν για καφέ και βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όμως με τον κοροναϊό να απαγορεύει κάτι τέτοιο, οι Ηρακλειώτες εκμεταλλεύτηκαν την ηλιοφάνεια αλλά και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που δεν απαγορεύουν τις βόλτες στη θάλασσα και «έπιασαν» τις παραλίες, όπως φαίνεται στις εικόνες του ekriti.gr.

Και στην Αθήνα!

Βέβαια και στην Αθήνα η κατάσταση δεν ήταν πολύ διαφορετική.

Ειδικότερα, αρκετοί είναι αυτοί που σήμερα πήγαν στη μαρίνα Φλοίσβου για να περπατήσουν ή ακόμη και για μερικές… βουτιές.

Και στη Θεσσαλονίκη…

Περίοδος ευθύνης…

Πρέπει βέβαια να γίνει κατανοητό, ότι ζούμε μια πολύ περίεργη και επικίνδυνη κατάσταση και δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι βρήκαμε ευκαιρία για διακοπές.

Πρόκειται για μια περίοδο ευθύνης κατά την οποία πρέπει να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ωστόσο, με το ρυθμό που αυξανόταν η προσέλευση, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα (αν παραμείνει καλός ο καιρός) τις επόμενες μέρες να επικρατεί το αδιαχώρητο στις θάλασσες…