Μια γυναίκα 40 ετών είναι το 20ο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε επισήμως κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Ειδικότερα, η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το αναπνευστικό, ενώ παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή ελήφθη δείγμα, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.

Πληροφορίες και για άλλους νεκρούς

Εντός της ημέρας, δύο ακόμη ασθενείς, οι οποίοι φέρεται να ήταν θετικοί στον κοροναϊό, κατέληξαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Πρόκειται για έναν 63χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια ιατρικά προβλήματα, ενώ την τελευταία της πνοή άφησε στο ίδιο νοσοκομείο και μία 86χρονη γυναίκα – επίσης με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί στην Ελλάδα διαθέτουν μέσο όρο ηλικίας 76 ετών, ενώ η πλειονότητά τους πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.