Η Φλώρινα υποδέχθηκε με χιόνι τον Απρίλιο με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα και να δείχνει, στις 12 το μεσημέρι, μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση, ασθενής μέχρι στιγμής, ξεκίνησε το πρωί, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στους κατοίκους της ακριτικής πόλης, που είναι συνηθισμένοι, ωστόσο, σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Πάντως, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης, ούτε του νομού, εκτός από ορεινά σημεία στο Βίτσι και τη Βίγλα, όπου οι οδηγοί (όσοι κινούνται στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού) πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Βαριά νέφωση και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στις πρωτεύουσες των τριών άλλων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κοζάνη (3 βαθμοί Κελσίου).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/04 στα δυτικά και βόρεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικά. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο Χάρτη 1, απεικονίζεται το αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια του διημέρου της κακοκαιρίας (από το πρωί της Τετάρτης 01/04 έως το βράδυ της Πέμπτης 02/04), καθώς επίσης οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά τμήματα και από το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης προβλέπεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.