Κοκκινίδης και Κυκλάδες

Συνεχίζεται στον Εικαστικό Κύκλο SIANTI (λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ. 210 7245.432, 210 3648.335) η έκθεση «Κυκλάδες» όπου ο εικαστικός Δημοσθένης Κοκκινίδης, ο ζωγράφος του χρώματος, παρουσιάζει τα πιο πρόσφατα έργα του, που ολοκληρώθηκαν μεταξύ 2017 και 2018 με θέμα τις Κυκλάδες. Πίνακες ακρυλικοί σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων, στους οποίους ο εικαστικός ενσαρκώνει με το χρώμα τη νοσταλγία του και τη μοιράζεται με τον θεατή. Ως το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου.
δημοπρασία
Στην Galerie Lefakis
Αποχαιρετώντας το 2018, η Galerie Lefakis (Λεωφ. Ποσειδώνος 80, Γλυφάδα, τηλ. 210-7777.807) διοργανώνει μεγάλη Δημοπρασία Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 19.30. Θα παρουσιαστούν 80 συλλεκτικά έργα ελλήνων εικαστικών όπως οι Γιάννης Γαΐτης, Αλέκος Φασιανός, Παύλος, Κώστας Τσόκλης, Σωτήρης Σόρογκας.
μουσική
Λεόνσκαγια και Σούμπερτ
Το δεύτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στις σονάτες του Σούμπερτ δίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η μεγάλη κυρία του πιάνου Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια. Στις 29/11, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στις 20.30.
βιβλιοπαρουσίαση
Ολα για τον Γαβρά
Την αυτοβιογραφία του «Πήγαινε εκεί όπου είναι αδύνατον να πας» (εκδόσεις Gutenberg) παρουσιάζει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου) ο διεθνής έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 19.00. Μαζί του ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης.
θεατρο
«Πέτρες στις τσέπες του»
Σε μια νέα στέγη, το θέατρο Ανεσις, επιστρέφουν ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου με τις «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη. Παραστάσεις: Τετάρτη (20.00), Πέμπτη – Σάββατο (21.00) και Κυριακή (19.00).
«Η αγάπη άργησε μια μέρα»
 Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» είναι η παράσταση που σκηνοθετεί, σε δική του διασκευή, ο Ενκε Φεζολάρι στο θέατρο Αργώ και παίζεται για δεύτερη σεζόν. Με τις Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα κ.ά. Τελευταίες παραστάσεις ως 16/12. Τετάρτη (18.30), Πέμπτη και Σάββατο (21.00), Παρασκευή (20.00) και Κυριακή (19.00).
Στη Σφενδόνη
Μια ιδιαίτερη παράσταση με την υπογραφή της Αννας Κοκκίνου είναι το «REM / κήπος και οι Μίμοι του Ηρώνδα» που επέστρεψε για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Σφενδόνη. Κάθε Σάββατο στις 18.30 και κάθε Κυριακή στις 21.00.
 Κολτές στο Cartel
Το έργο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι», σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθετεί ο Κώστας Ζάπας στο Cartel. Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς και Θάνος Κώτσης. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.15.
«Αlarms» του Μάικλ Φρέιν
 Στο θέατρο Αλφα.Ιδέα παρουσιάζεται το έργο του Μάικλ Φρέιν «Alarms» σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπιμπή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ιωάννα Ασημακοπούλου κ.ά. Κάθε Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
όπερα
«Η ανθρώπινη φωνή»
Η μονόπρακτη όπερα του Πουλένκ «Η ανθρώπινη φωνή», βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Κοκτό, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής. Σκηνοθετεί ο Παναγής Παγουλάτος και πρωταγωνιστεί η διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος Ελενα Κελεσίδη. Στις 30/11, 2/12, 29 και 31/1 και στις 2 και 5/5. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 20.30.
Μοναστίρσκα και Πλατανιάς
Γκαλά όπερας με άριες Βέρντι, Μασκάνι, Πουτσίνι και Λεονκαβάλο και με τη συμμετοχή της διάσημης σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και του διεθνώς διακεκριμένου βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.
χορός
«A Line Supreme»
Mε τη γραμμικότητα που παρατηρεί στη φύση και στον άνθρωπο πειραματίζεται ο Αντρέα Ράμα, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην παράστασή του «A Line Supreme». Θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28 και 29/11. Στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στις 20.00.
κινηματογράφος
Για το παιδί
Από την Παρασκευή 7 ως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το Πρώτο Παιδικό – Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το πρόγραμμα του οποίου αποτελείται από 75 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Πλήρες πρόγραμμα: www.athicff.com, www.megaron.gr.
Ευρωπαϊκό Πανόραμα
Συνεχίζεται ως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος και Πατησίων) το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, του οποίου το πλήρες πρόγραμμα αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.panoramafest.com.