Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – Δύσκολη νύχτα στις Κεχριές

Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – Δύσκολη νύχτα στις Κεχριές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 57 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από χθες, Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 19.00, έως την ίδια ώρα απόψε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με την πλέον επικίνδυνη στις Κερχιές Κορινθίας, όπου και εκκενώθηκαν έξι οικισμοί.

Συνολικά στις 57 πυρκαγιές επιχείρησαν 749 πυροσβέστες με 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στις φλόγες οι Κεχριές

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά.

Οι πύρινες γλώσσες περικύκλωσαν τα Αθίκια, όπου νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί.

Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις».

Ανέφερε ακόμη ότι αναμένονταν από τη Θεσσαλονίκη στις Κεχριές 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, είχε γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή, ενώ είχε σημειώσει πως η πυρκαγιά από τις Κεχριές κατευθυνόταν προς τις περιοχές Γαλατάκι και Αθίκια.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Εξαιρετικά κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr