Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής «ξέμεινε» στη «νεκρή ζώνη» στον Έβρο – Η Τουρκία δεν τον παίρνει πίσω

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής «ξέμεινε» στη «νεκρή ζώνη» στον Έβρο – Η Τουρκία δεν τον παίρνει πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα στη νεκρή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, όπου παραμένει ο Αμερικανός τζιχαντιστής ιορδανικής καταγωγής Μουχάμεντ Νταρβίς Β (Muhammed Darwis B), με την Άγκυρα να δηλώνει αποφασισμένη να μην το πάρει πίσω.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο τζιχαντιστή, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «Σοζτζού» ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τον Αμερικανό τζιχαντιστή, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΣ, «το διεθνές δίκαιο παρέχει στα άτομα που δεν θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους (ΗΠΑ) το δικαίωμα να επιλέξουν μια τρίτη χώρα.

»Αυτός ο τρομοκράτης δήλωσε ότι θέλει να πάει ή Ολλανδία ή Ελλάδα και επέλεξε τελικά την Ελλάδα. Τον απελάσαμε.

»Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να μην τον δεχτεί και αυτό έκανε. Αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να μην το πάρουμε πίσω».

Ρεπορτάζ της τουρκικής υπηρεσίας του BBC, πάντως, αναφέρει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων, προκειμένου να δεχθούν οι ΗΠΑ τον Muhammed Darwis B.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ρωτήθηκε επίσης τι θα γίνει αν αυξηθεί ο αριθμός των τζιχαντιστών που δεν τους δέχονται οι χώρες τους ή οι τρίτες χώρες και υπάρξουν και άλλοι στη νεκρή ζώνη.

«Ας αυξηθούν. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους στείλουμε πίσω», δήλωσε κατηγορηματικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος σημείωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει πάνω από δύο χιλιάδες τζιχαντιστές στις φυλακές της, οι οποίοι κατάγονται από 30 διαφορετικές χώρες, αλλά είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τις διεθνείς συνθήκες, προκειμένου να αποποιηθεί αυτό το βάρος η χώρα.

Την ίδια ώρα πάντως, οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να πάρουν γενετικό υλικό, με εξέταση DNA, από τα ορφανά παιδιά των νεκρών τζιχαντιστών, προκειμένου να διαπιστώσουν τη χώρα καταγωγής τους και στη συνέχεια να τα απελάσουν και αυτά στις χώρες των πατεράδων τους.

Πρόκειται για πρωτοφανή μπούρδα ο «εντοπισμός» χώρας καταγωγής από το DNA, ιδίως όταν οι περισσότεροι ξένοι τζιχαντιστές από δυτικές χώρες έχουν αραβικές καταγωγές. Δηλαδή, για παράδειγμα, το DNA του τζιχαντιστή που μας «άφησαν» στον Έβρο τι «δείχνει» (εάν δείχνει). Αμερικανό ή Ιορδανό;

Ερντογάν: «Δεν απασχολεί την Τουρκία»

Στον εγκλωβισμένο τζιχαντιστή στην ελληνοτουρκική μεθόριο αναφέρθηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Αμερικανός τρομοκράτης του Νταές (ISIS) που είναι αποκλεισμένος στη νεκρή ζώνη στα σύνορα με την Ελλάδα, δεν απασχολεί την Τουρκία.

»Θα συνεχίσουμε τις απελάσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την Daily Sabah.

«Κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται μετά την έναρξη της διαδικασίας επαναπατρισμού των ξένων τζιχαντιστών.

»Η Τουρκία ανησυχεί για αυτό το ζήτημα για χρόνια, ας αφήσουμε τους άλλους να ανησυχούν τώρα».

Η Τουρκία ξεκίνησε την απέλαση συλληφθέντων τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, όπως είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Εσωτερικών.

Τη Δευτέρα εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ στον Έβρο. Οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα ενός Αμερικανού υπηκόου, αραβικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Τούρκοι αστυνομικοί, που συνόδευαν τον άνδρα, πήγαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί επικαλέστηκαν ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις ημέρες που δικαιούταν για την παραμονή του στην χώρα της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...