Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προορισμό το Οικόπεδο 7 της TOTAL έχει το τουρκικό «Γιαβούζ» – Ο Ερντογάν πετά το γάντι στον Μακρόν

Προορισμό το Οικόπεδο 7 της TOTAL έχει το τουρκικό «Γιαβούζ» – Ο Ερντογάν πετά το γάντι στον Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει η Τουρκία το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην ένταση που ήδη υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την NAVTEX 1109/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας χωρίς να έχει σχετική δικαιοδοσία και όπως μεταδίδει το news.gr, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας συνοδευόμενο από τα σκάφη ERTUĞRUL, OSMAN και ORHAN θα βρεθεί εντός της περιοχής αυτή για το χρονικό διάστημα 6 Οκτωβρίου με 10 Ιανουαρίου 2020.

Να επισημανθεί πως στο συγκεκριμένο οικόπεδο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει συμβόλαια με τους ενεργειακούς κολοσσούς της Γαλλικής TOTAL και της Ιταλικής ENI, χωρίς ακόμα να έχουν αρχίσει κάποιες εργασίες.

Να θυμίσουμε πως η Άγκυρα αντέδρασε στην υπογραφή συμβάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με της εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL για το τεμάχιο 7 της ΑΟΖ της.

Η Τουρκία δια του Ακσόι, του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών ανέφερε ότι «ως γνωστόν, ότι μέρος του τεμαχίου 7 ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη», ενώ επαναλαμβάνεται ο γνωστός ισχυρισμός ότι η Κύπρος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα που έχουν οι Τουρκοκύπριοι.

Θεωρεί δε ότι κάνοντας αυτό, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, «η “ελληνοκυπριακή” διοίκηση νοτίου Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα».

Η ίδια ανακοίνωση περιείχε προειδοποιήσεις προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στη περιοχή «να μην κάνουν οποιεσδήποτε εργασίες έρευνας υδρογονανθράκων στην τουρκική υφαλοκρηπίδα βασιζόμενες στις άκυρες αδειοδοτήσεις της “Ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου”».

Να θυμίσουμε πως όλα αυτά γίνονται ενώ σήμερα αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να παρακολουθήσει στην Βόρεια Ελλάδα την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr