Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στα Τρίκαλα

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Aesthetic Group Gymnastics of Greece) μαζί με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝπροκηρύσσει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής όλων των ηλικιακών κατηγοριών.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα στις 1-2 Φεβρουαρίου 2020στο Κλειστό γυμναστήριο Κατσιμήδου.
Η πράσινη πόλη και η πόλη των ξωτικών μας καλεί για ένα δυναμικό πρωτάθλημα…

Πάνω από 450 αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα θα μας χαρίσουν ένα υπέροχο θέαμα και θα διαγωνιστούν σε ελεύθερα προγράμματα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας αισθητικής γυμναστικής,όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής (IFAAG).,

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουv:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ , Α.Γ.Ο ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, Α.Γ.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ, ΑΓΣ ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ, ΠΠΣ ΡΑΦΗΝΑΣ κ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΓΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΘΟΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΠΕ ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΡΑΚΑ, Gymnastic Union of Larissa, ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΣ ΠΥΡΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΑΠΣ ΕΝΑΘΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΑΚΑΔ ΡΥΘΜΙΚΗΣ Κ ΧΟΡΟΥ AMARILIS ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΥΘΜ Κ ΧΟΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ LADIES GYM,

ΟΜΙΛ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΑΦΑΙΑ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΑΓΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΦΑΙΑ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ, Γ.Ο. Ν ΙΩΝΙΑΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, AO ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ,      ΑΣ ΡΑΚΟΥΝ ΑΡΤΑΣ, ΑΓΣ ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ,ΉΛΙΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ‘ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι :

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

– 11:00Τελετή έναρξης

– 12:00 εκκίνηση αγώνων

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

– 09:00 2η ημέρα αγώνων

– 15:00 Απονομές Τελετή λήξης

 Αισθητική Ομαδική Γυμναστική

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής. Συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος.

Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 αθλήτριες. Όπως είναι ευνόητο απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι Τέχνη, Έκφραση και Συναίσθημα προσαρμοσμένα για ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697 471 3123 – Μαράβας Παναγιώτης

693 712 4261 – GeorgievaSilvana

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή