Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΘΕΝΗ , ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ!

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή αναγνώστη, την οποία και δημοσιεύουμε

Κανονικά θα πρέπει τα πεπραγμένα σου να είναι ένα διαρκές χάπενινγκ που να διασκεδάζει την πόλη, πλην όμως δεν είναι έτσι, γιατί αφορούν το Γ. Νοσοκομείο μας και ως εκ τούτου τα πράγματα είναι σοβαρά.

Από την πρώτη στιγμή που κάθισες στην καρέκλα του Διοικητή, η οποία παρεμπίπτοντος είναι ιδιοκτησία  των Ελλήνων και όχι δική σου η του κόμματος  που όρισε σ’ αυτόν τον ρόλο,  ‘’άρχισαν τα όργανα’’.

Με  τις πρώτες κιόλας  ενέργειές σου, κατάφερες να ανοίξεις μέτωπα με το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και με την κοινωνία.

Δεν είναι γνωστό  το βιογραφικό σου , δεν μας το ανακοίνωσες έτσι που να γνωρίζουν οι πολίτες με ‘’ποιόν έχουν να κάνουν’’ αλλά από ότι καταλαβαίνουμε η εμπειρία σου στην διοίκηση  ιατρικών μονάδων  πρέπει να ήταν περίπου μηδενική. Ούτε περίπτερο μάλλον δεν  είχες διαχειριστεί, πολύ περισσότερο ένα Νοσοκομείο. Τυχαίνει όμως , όπως και στους προηγούμενους από εσένα, το βασικό προσόν να είναι η κομματική ταυτότητα, προσόν  αρκετό για τα πολιτικά αφεντικά σου για να καταλάβεις την θέση Διοικητή – Τοποτηρητή στο Γ.Ν.Τρικάλων, μισθοδοτούμενη από τον Εθνικό Προϋπολογισμό, δηλαδή από το υστέρημα των Ελλήνων και όχι από κανένα κομματικό ταμείο.

Μάλιστα , από ότι είναι γνωστό, ποτέ δεν κατείχες  επίσημο βαθμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι που να καταλαβαίνουμε πως ‘’είχες πάρει μυρουδιά΄΄ για το πώς λειτουργεί Ένα Δημόσιο Νοσοκομείο και ποιές είναι οι ανάγκες του. Βέβαια μαθαίνουμε πως πρόσφατά κατέλαβες θέση Επιμελητή Β σε  κεντρικό νοσοκομείο και μπράβο σου, αν και στην ηλικία σου οι γιατροί του ΕΣΥ, κατέχουν διευθυντικές θέσεις και αρμοδιότητες.

Λοιπόν από την αρχή της διοικητικής σου ευθύνης , κατάφερες να διχάσεις τις εργασιακές ομάδες του Γ. Ν. Τρικάλων , ιδίως την Ιατρική Υπηρεσία και με τον καιρό οι αντιπαραθέσεις να ξεφύγουν  από τα νοσοκομειακά τείχη και να γίνουν δημοσιογραφικό υλικό στις ηλεκτρονικές και έντυπες σελίδες των ΜΜΕ.

Το τι αλληλοκατηγορίες διαβάσαμε  και μάθαμε επί των ημερών σου, δεν έχει προηγούμενο! Και βέβαια  συνήθως είσαι ο πρώτος που έβγαινες και βγαίνεις  καταγγέλλοντας και κατηγορώντας, και εξ αντανακλάσεως να εισπράττεις ανάλογες δημόσιες κατηγορίες και καταγγελίες για αυθαιρεσίες και αυταρχισμούς.

Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην σε δούμε στην τηλεόραση, να σε διαβάσουμε στις εφημερίδες ηλεκτρονικές και μη,  μην τυχόν και μας λείψουν  τα διοικητικά  κατορθώματά σου.
Προφανώς κατ’ εσέ στο ίδρυμα που ήλθες να διοικήσεις, τίποτα δεν  βρήκες σωστό  και στην προσπάθειά σου να τα διορθώσεις, εσύ ο έμπειρος, άνοιξες μέτωπα με όλα ‘’τα σκοτεινά κέντρα και δυνάμεις΄΄  που υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο αλλά και εσένα προσωπικά.

Μ’ αυτά και με εκείνα μάθαμε για τις συγκρούσεις σου με τους ανθρώπους της καθαριότητας, την ιατρική υπηρεσία , τα σωματεία των εργαζομένων . αλλά και με κοινωνικές ομάδες όπως έγινε με τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. Και από ότι φαίνεται σε όλες τις περιπτώσεις  εσύ έχεις πάντα το δίκαιο και οι άλλοι το άδικο. Αν είναι δυνατόν!

Και δώστου κάθε τόσο στην τηλεόραση στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες σαν τον γάτο στα κεραμίδια για να μαθαίνουμε  πως στο Ίδρυμα σε αντιπαλεύουν και σε υποβλέπουν, και να γελάει ο κάθε πικραμένος.

Ακόμα , η συμπεριφορά σου και τα πεπραγμένα σου οδήγησαν κάποιους να βιαιοπραγήσουν  μέσα στο γραφείο σου, γεγονός πρωτοφανές  στα χρονικά όχι μόνο στο Γ.Ν.Τρικάλων και σε όλη την δημόσια ζωή του τόπου μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , μάθαμε πως τελευταία ‘’επισκέφτηκαν’’ το Νοσοκομείο   άνθρωποι του ΣΔΟΕ – άλλο πρωτοφανές  επί των ημερών σου γεγονός! –  και ποιος  ξέρει τι ‘’ψάχνουν’’ και τι καταγγελίες έχουν γίνει στα πεπραγμένα σου!

Ακόμα μαθαίνουμε από φίλους σου – αν και δεν το πιστεύουμε ότι μπορεί να έφτασες ως διοικητής μέχρι σε αυτό το σημείο –  πως πάνω από το κεφάλι σου, σε δημόσιο γραφείο  δηλαδή, κρέμασες τις φωτογραφίες του Αρη Βελουχιώτη και του Γρήγορη Λαμπράκη, που προφανώς  θαυμάζεις και προσπαθείς να μιμηθείς.   Σιγά μην σκίσεις κανένα καλτσόν, εδώ που τα λέμε!!!
Βέβαια πρόκειται για δυό σοβαρότατα πρόσωπα της Νεοελληνικής Ιστορίας, πλην όμως δεν προσφέρονται  ούτε ορίσθηκαν να είναι τιμώμενα στους δημόσιους τοίχους.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο ή αν ίσχυε για ένα χρονικό διάστημα, σκέψου ότι με την συμπεριφορά σου αυτή νομιμοποιείς ή νομιμοποίησες για κάποιο διάστημα,  τον όποιο επόμενο από εσένα διοικητή, να κρεμάσει τον Ν. Ζέρβα, τον Ι. Μεταξά ή τον Τσολάκογλου και ο μεθεπόμενος τον Γεβγένι Μπέρια ή τον Ρούντολφ Ες.

Σοβαρέψου λοιπόν και πάψε να διχάζεις. Η θέση που κατέχεις δεν προσφέρεται για δημόσιες σχέσεις με όχημα το Γ.Ν.Τρικάλων, γιατί με όλα σου τα καμώματα, μάλλον σ’ αυτό στοχεύεις. Στην δημόσια προβολή σου. Και αυτό το μαρτυρά και  η προσπάθειά της παρέμβασης στα Τρικαλινά  δρώμενα γύρω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργώντας ανάλογη ομάδα,  χρησιμοποιώντας προς τούτο… το ‘’πειθαρχημένο’’ προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ακόμα,  και κακά και στραβά να συμβαίνουν στο ίδρυμα – που συμβαίνουν – ένας  έμπειρος διοικητής τα εξουδετερώνει και τα διορθώνει χωρίς δημοσιότητα, τηλεόραση και εφημερίδες και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, συναινετικά και με ομονόηση. Δόξα τον Θεό έχεις τόσους ανθρώπους γύρο σου για τους εμπιστευτείς, να συνεργαστείς  και να σε βοηθήσουν στην λύση των όποιων προβλημάτων . Έχεις το Διοικητικό Συμβούλιο, που επί των ημερών σου παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος, άλλο πρωτοφανές κι αυτό! Από έλλειψη συνεργασίας προφανώς μαζί σου!

 Έχεις τους διοικητές της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής και Τεχνικής υπηρεσίας. Έχεις τους τομεάρχες, το επιστημονικό συμβούλιο, τα σωματεία. Δεν πιστεύω πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε μισούν και δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους, πρωτίστως για το καλό του Ιδρύματος, που στο κάτω κάτω της γραφής όλοι αυτοί το θεωρούν σπίτι τους, ενώ εσύ είσαι φερτός και νοικάρης, με συμβόλαιο που όπου νάναι, λήγει.

Μέσα σε όλα αυτά μαθαίνουμε πως με τα καμώματά σου και τα δήθεν σου, δεν εκτέλεσες δικαστική απόφαση που έχεις στα χέρια σου εδώ και ένα χρόνο, με την οποία το Νοσοκομείο έχει καταδικαστεί σε καταβολή αποζημίωσης σε εταιρεία συντήρησης με ένα υπέρογκο ποσό που επιβαρύνεται με ένα άλλο υπέρογκο ποσό ως τόκους και αυτή σου η άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης,  χρεώνει το Γενικό  Νοσοκομείο  Τρικάλων, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους, με 3000 (τρεις χιλιάδες!) ευρώ το μήνα!  Αν υπολογίσεις πως το μέσο μεροκάματο είναι 30 (τριάντα) ευρώ, σπαταλάς έτσι για πλάκα 100(εκατό) μεροκάματα μηνιαίως, σε μία χώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο.  Μπράβο σου!!! Συγχαρητήρια!!!
 Και εδώ που τα λέμε, μόνο γι' αυτό τα Αφεντικά σου, αν έχουν τσίπα,  θα έπρεπε να σε στείλουν σπίτι σου!!!

Συμμαζέψου κ. Δημήτρη Παρθένη, συμμαζέψου κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, γιατί με την συμπεριφορά σου χάνεις και όσο δίκαιο μπορεί να έχεις.
Πάψε τις δημόσιες συγκρούσεις και γκρίνιες, σκύψε πάνω στα προβλήματα του Νοσοκομείου και συνεργάσου με όσους είναι πρόθυμοι. Και όπου δεν περνά η συνεννόηση και η συνεργασία και χρειάζεται η τιμωρία, μην λυπηθείς.

Και πρέπει να καταλάβεις καλά ετούτο: Οι συμπολίτες δεν ενδιαφέρονται για το ποιος έχει δίκαιο   η όχι στις  ενδονοσοκομειακές συγκρούσεις. Απλώς λέει το αυτονόητο: «Που  να πάω. Εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, τσακώνονται. Το δικό μου πρόβλημα θα κοιτάξουν;»

Βλέπεις,  με τις συγκρούσεις και τα μέτωπα που άνοιξες και την συχνή καταφυγή σου στα ΜΜΕ κατάφερες  να ενσπείρεις την ανασφάλεια και τον φόβο, σχετικά με την λειτουργική αποτελεσματικότητα του Νοσοκομείου. Ότι χειρότερο, δηλαδή.

Και ακόμα θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου πως γι’ αυτό το Ιδρυμα πόνεσαν και κουράστηκαν πολλοί πριν από εσένα για να το βρεις σε πολύ καλή κατάσταση τόσο  σε ξενοδοχειακή δομή και εξοπλισμό αλλά και στελεχωμένο με εξαιρετικό όλων των ειδικοτήτων  προσωπικό και δεν περίμενε εσένα ως διοικητικό αρχάγγελο για να το σώσεις.
Υστερόγραφο: Τα πεπραγμένα σου θα τα μετρήσεις και θα τα αξιολογήσεις στα δικαστήρια γιατί όπως μαθαίνουμε, φεύγοντας από το πόστο σου, σε περιμένουν ουκ ολίγες μηνύσεις και αγωγές.

Εκεί, στο ακροατήριο  θα μετρήσεις πόσο καλό και πόσο κακό έκανες.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή