Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Καρδίτσα για το πρόγραμμα Green Your Move

Επίσκεψη του Αντιδημάρχου κ. Βασ. Κουρκούνα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Αλ. Δαλκαλίτση 

Την Καρδίτσα επέλεξε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για διάχυση του προγράμματος Green Your Move(GYM) το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο ερευνητικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κοινοπραξίας LIFE και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας συνδυασμένων επιβατικών μεταφορών με στόχο την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) στην Ευρώπη. 

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αλέξανδρος Δαλκαλίτση   στο σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και ενημερώθηκε για το έργο  για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται 6 εταίροι από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, AVMap GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε), την Τσεχία (CHAPSspol. s.r.o.) και την Σλοβακία (INPROP) υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Στο πλαίσιο του έργου αναπτύσσεται μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, μετρό, τρόλει και τραίνα) στα οποία οι χρήστες θα μπορούν να βρουν βελτιστοποιημένες διαδρομές συνδυάζοντας πολλά μέσα, όπου αυτό απαιτείται.

Οι διαδρομές αυτές θα είναι βέλτιστες ως προς το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα δεδομένου οτι θα γίνονται διαφορετικά σενάρια με διαφορετικά μέσα για την ίδια διαδρομή. Εκτός από την web εφαρμογή δημιουργήθηκε η εφαρμογή και για κινητά τηλέφωνα, ενώ θα συγχρονίζεται  και με άλλες εφαρμογές.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η Καρδίτσα είναι μια πόλη που όπως απέδειξε και με την πανευρωπαϊκή διάκρισή της στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προσφέρεται, αλλά και ταυτόχρονα προωθεί την πολυτροπικότητα των μετακινήσεων και είναι φιλική σε εναλλακτικά μέσα, ενώ αποτελεί τμήμα ενός από τα καλύτερα σιδηροδρομικά δρομολόγια για την εταιρεία.

Σχετικό ενημερωτικό υλικό για το έργο και την ανάπτυξη των παραπάνω εφαρμογών υπάρχει στη διάθεση των συμπολιτών στο Σ.Σ. της Καρδίτσας. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή