Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Λεοντάρι Καρδίτσας: Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε πλημμυροπαθείς αγρότες

Ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, επισκέφθηκε περιοχές του πρώην Δήμου Ταμασίου, συνοδευόμενος από την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, προκειμένου να δει από κοντά τις πληγείσες περιοχές και τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. 

Ξεκινώντας τις επισκέψεις από τον κεντρικό συλλεκτήρα του ποταμού «Κακάρα», πραγματοποίησε αυτοψία στις αγροτικές περιοχές Ν. Μοναστηρίου, Σοφιάδας, Γραμματικού και Λεονταρίου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας. 

Μετά από την επιτόπια διαπίστωση των προβλημάτων και της έκτασής τους, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στο Λεοντάρι και επισημάνθηκε ότι είναι η 2η φορά, μέσα σε ένα χρόνο, που οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές στους αγρότες και διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη αρδευτικού νερού, έχει οδηγήσει σε αυθαίρετες παρεμβάσεις στα αποστραγγιστικά κανάλια, οι οποίες ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής. 

Ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους αγρότες και δήλωσε ότι «το ΥΠΑΑΤ, και ο ίδιος προσωπικά, βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τη διάθεση των φορέων, αλλά και όλων των αγροτών μεμονωμένα», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών από τον ΕΛΓΑ και ότι θα μεριμνήσει για τον συντονισμό των διαδικασιών επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων της περιοχής, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου, του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας και των κατά τόπους ΤΟΕΒ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή