Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με «4χ4» επιταχύνεται η αγροτική ανάπτυξη της Καρδίτσας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου είχε σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, με αντικείμενο  την ορθή διαχείριση και χρήση των υδάτινων πόρων και την πορεία υλοποίησης των σχετικών έργων.
 
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Σταύρο Αραχωβίτη και συνεργάτες του, επιβεβαιώθηκε ότι ακόμη τρία μεγάλα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας είναι προς αξιολόγηση – εντός δυο μηνών – και ένταξη στο ΠΑΑ:  
 
• Η αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού, με 11,250 εκατ. €,
 
• Το αρδευτικό δίκτυο Υπερίας Ορφανών, με 59,780 εκατ. €, και 
 
• Η υπογειοποίηση και εκσυγχρονισμός δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων ΤΟΕΒ Σελάνων, με  4,296 εκατ. €. 
 
Στη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ.  Βούρδα, επιβεβαιώθηκε η περυσινή εξαγγελία της κυβέρνησης στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, για το αρδευτικό δίκτυο του Σμοκόβου. Η σχετική μελέτη δημοπρατείται τον Ιανουάριο του 2019, αφορά στην άρδευση των 250.000 στρεμμάτων της περιοχής που είναι τώρα εκτός δικτύου, θα έχει κόστος περίπου 7 εκατ.€ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
 
Τα έργα αυτά, ανταποκρίνονται στα χρόνια αιτήματα των αγροτών της Καρδίτσας καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της παραγωγής και ταυτόχρονα έχουν μεγάλη οικονομική απόδοση. Παράλληλα, απαντούν στα προβλήματα ανισοκατανομής του κόστους παραγωγής, καθώς οι αγρότες διαφορετικών περιοχών έχουν κόστος άρδευσης από 7€ έως και πάνω από 60 € ανά στρέμμα. Εντάσσονται στη λογική της εξοικονόμησης υδάτινων και ενεργειακών πόρων καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος και, αποδεικνύουν ότι η πολιτική μας στηρίζει επί της ουσίας την αγροτική ανάπτυξη, την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις που έχουμε θεσπίσει. 
 
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου 
 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας                                      
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή