Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λύσεις σε χρήσης γης σε Τρίκαλα και Εστιαιώτιδα με τα ΤΠΣ δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Λύσεις για τις χρήσεις γης σε Τρίκαλα και ΔΕ Εστιαώτιδας δίνει ο Δήμος Τρικκαίων, με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την υποβολή αίτησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο την τακτοποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (πλέον θα ονομάζονται ΤΠΣ) αρχικώς στα Τρίκαλα και τη Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στο να ολοκληρωθούν τα Πολεοδομικά Σχέδια των παλιών καποδιστριακών Δήμων και αφορά σε πλήρη τακτοποίηση των χρήσεων γης.
Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υπάρχει πλήθος προβλημάτων στο ΓΠΣ των Τρικάλων, όπως το θέμα της ΖΟΕ, ελλείψεις οριοθετημένων δρόμων σε οικισμούς (άρα αδυναμία μεταβιβάσεων ακινήτων), μια παιδική χαρά στον… ΟΑΕΔ επί της οδού Καλαμπάκας, ένας χώρος στάθμευσης στην οδό Β. Τσιτσάνη και άλλες παρόμοιες, ασύμβατες με την πραγματικότητα, χρήσεις γης. Επίσης, στο ΓΠΣ της ΔΕ Εστιαιώτιδας υπάρχουν προβλήματα περιγράμματος οικισμών και χώρων υποδοχής βιοτεχνιών ή βιομηχανικών.
Πλέον, με την τακτοποίηση των χώρων, που θα γίνει με τη μελέτη, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ουσιαστικά καθορίζονται οι χρήσεις γης σε αυτές τις δύο περιοχές, και επιλύονται προβλήματα, όπως ασύμβατες χρήσεις γης, η μη οριοθέτηση γης, ο μη χαρακτηρισμός χρήσεων.
Οι δύο αυτές περιοχές επελέγησαν ως πρώτες, καθώς διαθέτουν στα όριά τους και χαρακτηρισμένη ΒΙΠΕ. Σε συνδυασμό με την επίλυση (σε περίπου 2,5 χρόνια) των ΤΠΣ, θα μπορούν να χαρακτηριστούν νέες ζώνες αξιοποίησης για εμπορικές, βιοτεχνικές και γενικότερα αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Αμέσως μετά τον διαγωνισμό για τις δύο πρώτες αυτές Δημοτικές Ενότητες, ακολουθούν οι υπόλοιπες Ενότητες, ώστε με χρονική σειρά να επιλυθούν προβλήματα σε κάθε περιοχή του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή