Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλη η Καλαμπάκα (και όχι μόνο) στα εγκαίνια του ιατρείου του κ. Χρίστου Λιάπη

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και πλήθους Καλαμπακιωτών -αλλά και Τρικαλινών- τελέστηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Ιατρείου του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστου Χ. Λιάπη, στην οδό Περικλέους 8 στο κέντρο της  Καλαμπάκας.

Μετά τον αγιασμό του νέου Ιατρείου, αλλά και τις προσωπικές ευχές που απηύθηνε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στον καταξιωμένο συντοπίτη επιστήμονα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι θεάρεστο το έργο του για την ίαση των ψυχών, ο κ. Χρίστος Λιάπης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλους όσους παρεβρέθηκαν στο εγκαίνια του νέου Ιατρείου του.

«Έρχομαι στον τόπο της καταγωγής μου για να προσφέρω ίαση στον πόνο των συνανθρώπων μου» τόνισε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αείμνηστο προκάτοχό του Νευρολόγο Θύμιο Ζιανό, τον θαυμάσιο άνθρωπο και εξαίρετο ιατρό, που στον ίδιο χώρο, χώρο υψηλού συμβολισμού για τον ίδιο, ασκούσε το λειτούργημα της ιατρικής.

«Εδώ όπου με φέρνει το προσωπικό και αυτοδημιούργητο αφήγημά μου. Ένα αφήγημα προσφοράς, χρησιμότητας αλλά και απωλειών. Γιατί, στην Καλαμπάκα, ως γιατρό, με φέρνει -πρώτα από όλα- η απώλεια του πατέρα μου, Χρυσοστόμου Λιάπη, αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος έδωσε άνισο, δεκατετράχρονο αγώνα με τη νόσο του Parkinson. Αυτός ο λεβέντικος αγώνας απέναντι στη χρόνια νόσο και στον ψυχικό πόνο που αυτή προκαλεί υπήρξε το έναυσμα για να ασχοληθώ με την ιατρική και με τον χώρο των νευροεπιστημών, συγκεκριμένα», συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί ο κ. Χρίστος Λιάπης και στην αυριανή Εθνική μας Επέτειο λέγοντας ότι εκτός των εθνικών συνόρων υπάρχουν και τα ψυχικά σύνορα που με την επιστήμη του φυλάσσει ο κάθε γιατρός.

Τις ευχές του κατόπιν απηύθυνε και ο καθηγητής ψυχιατρικής κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος του οποίου φοιτητής (και όπως είπε άριστος) ήταν ο κ. Χρίστος Λιάπης.

Να σημειώσουμε ότι παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος  Σινάνης, ο βουλευτής κ. Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων κ. Μιχάλης Λάππας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων κ. Κώστας Τρέλης και πλήθος συμπολιτών που κατέκλυσαν όχι μόνο τους χώρους του νέου ιατρείου, αλλά και την οδό Περικλέους στην είσοδο του ιατρείου.

Το trikalanews.gr εύχεται στον καταξιωμένο συμπολίτη ιατρό κ. Χρίστο Λιάπη καλές δουλειές και κυρίως αποδοτικό έργο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή