Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

249.642 ευρώ τόκων επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Μια τρύπα στο νερό έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων

Το Ελληνικό Δημόσιο θα είχε γλυτώσει από την καταβολή του υπέρογκου ποσού των 249.642 ευρώ των τόκων, αν το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων είχε εκτελέσει, την εκτελεστή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας από τον Ιούνιο του 2017, που αφορά την υπόθεση της Κατασκευαστικής Εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε στην οποία οφείλεται το ποσό των 589.743.099 ευρώ, για δεδουλευμένα.

Στο παρά πέντε, πριν το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων παραστεί στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας στα μέσα Ιούνιου από την οποία και κλήθηκε   – μετά την προσφυγή που είχε κάνει στην Επιτροπή η ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν πληρώνεται τα δεδουλευμένα της στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων –  ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Δημήτρης Παρθένης, δέχτηκε τελικά να πληρώσει την εταιρεία και τους τόκους που αναλογούν.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας της 21ης Ιουνίου 2017, είχε δικαιώσει την Κατασκευαστική Εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε, να πληρωθεί για τα δεδουλευμένα της στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Παρθένης αρνούνταν να συμμορφωθεί με αυτή, επιβαρύνοντας κάθε μήνα με τόκους 3.000 ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αποκλειστικά είχε δηλώσει στο trikalanews.gr o  πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και κύριος μέτοχος της εταιρείας κ. Γιώργος Ρωμοσιός στις 20/12/2018 στο ρεπορτάζ με τίτλο: Ζημιώνετε το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων κάθε μέρα που περνάει κ. Δ. Παρθένη.

 «Τον Ιούνιο του 2018, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Εφετείου Λάρισας  και περιμένουμε η Επιτροπή να υποχρεώσει τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση», είχε πει τότε ο κ.Ρωμοσιός.

Το συνολικό ποσό των τόκων, που τελικά θα πληρωθούν, όπως αποκλειστικά δήλωσε πριν από λίγο στο trikalanews.gr ο κ. Γιώργος Ρωμοσιός, είναι 249.642 ευρώ και ήδη η ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε, έχει εκδώσει και αποστείλει στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων από την προηγούμενη εβδομάδα το τιμολόγιο πληρωμής των τόκων.

«Μας ενημέρωσαν από το Νοσοκομείο Τρικάλων να εκδώσουμε το τιμολόγιο των τόκων. Μας είπαν, έχουμε τα χρήματα, θα εφαρμόσουμε την δικαστική απόφαση και στείλτε μας το τιμολόγιο των τόκων. Έγινε υπολογισμός των τόκων. Δεν υπάρχει διαφωνία εκατέρωθεν. Αυτοί είναι οι τόκοι. Όσοι ορίζει ο Νόμος. Στείλαμε το τιμολόγιο και από το Νοσοκομείο Τρικάλων μας είπαν ότι βγήκαν τα εντάλματα πληρωμής, οπότε περιμένουμε να μας μεταβιβάσουν τα χρήματα. Πιστεύουμε ότι θα μας τα μεταβιβάσουν. Το οφειλόμενο ποσό των 589.743,99 ευρώ, συν τους τόκους 249.642 ευρώ», είπε ο κ. Ρωμοσιός.

«Μέσα στον Ιούνιο το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, έχει κληθεί από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, να πει γιατί δεν μας πληρώνει. Η εταιρεία μας είχε προσφύγει για να μας δικαιολογήσει ο διοικητής γιατί δεν μας πληρώνει. Πάντως τα χρήματα αυτά των τόκων, δεν θα ήταν αναγκασμένο το Ελληνικό Δημόσιο να τα πληρώσει αν η απόφαση είχε εκτελεστεί στην ώρα της» συμπλήρωσε  ο κ. Ρωμοσιός.

 «Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι ως εταιρεία που επιτέλους πήραμε τα χρήματα που δικαιούμασταν νομίμως, χρήματα δεδουλευμένα και πολύ παλιά. Ευτυχώς που η επιχείρησή μας είχε την αντοχή και παρόλο που της στερήθηκαν τα χρήματα αυτά που όφειλε το Νοσοκομείο Τρικάλων να πληρώσει, μπόρεσε και ανταπεξήλθε στις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και στα στελέχη της που δούλεψαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων» κατέληξε.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή