Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Απαγόρευση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ζητά η Τήλος

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήλου, του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων, ζητά την απαγόρευση της μετάβασης στο νησί ακτοπλοϊκώς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, μέχρι σήμερα στο νησί, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα του κορωνοϊού και η μετάδοση του ιού θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον επισκέπτη.

Οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές, καθώς όπως αναφέρεται στην πλειοψηφία του ο πληθυσμός της Τήλου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ενώ στο νησί υπάρχει μόνο ένας ανειδίκευτος γιατρός και μία νοσηλεύτρια.

Διαβάστε την επιστολή της δημοτικής αρχής της Τήλου:

Αξιότιμοι κύριοι ,

Θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε την απόφαση που έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήλου με θέμα την αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στο νησί της Τήλου.

Κύριοι,
Η Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του νησιού μας σας παρακαλούνε να αφουγκραστείτε την αγωνία των νησιωτών. Τα μικρά νησιά μας κρατάνε την σημαία της πατρίδος ψηλά καθημερινά. Η πανδημία που χτύπησε ολόκληρο τον πλανήτη γονατίζει καθημερινά ολόκληρα κράτη. Μην την αφήσετε να γονατίσει τα μικρά νησιά μας. Εδώ στην ακριτική Τήλο το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της ανήκει στις ευπαθείς ομάδες –υπερήλικες. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πιθανό κρούσμα στο νησί μας, με έναν ανειδίκευτο γιατρό και μια νοσηλεύτρια. Αλλά δεν είναι μόνο οι υπερήλικες, είναι και τα 70 παιδιά μας τα οποία μπορεί στα μάτια σας να φαντάζουν λίγα αλλά για μας είναι το μέλλον του τόπου.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω σαν δημοτική αρχή αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην λήψη των επιπλέον μέτρων που αναφέρονται στην απόφαση και τα οποία ΠΡΕΠΕΙ η Πολιτεία να σεβαστεί και να θεσμοθετήσει.
Με τα μέτρα πού έχει λάβει η πολιτεία εδώ και σχεδόν 10 ημέρες , στο νησί μας δεν έχει εμφανισθεί ακόμη κάποιο κρούσμα του κορωνοϊού. Να γνωρίζετε ότι όποιο κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη ή από κάποιον που ‘δηλώνει μόνιμος κάτοικος’ στην φορολογική του δήλωση αλλά μένει τους περισσότερους μήνες του χρόνου εκτός νησιού.

Κύριοι ,
Το θέμα για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Αφουγκραστείτε την αγωνία μας. Η στάση μας είναι στάση ευθύνης προς τους πολίτες του νησιού μας. Προστατέψτε τα νησιά μας.


Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία