Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λ. Αυγενάκης: Τέλος σε «Ρουβίκωνα» και άβατο με διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Τόνισε ότι «το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική, είναι σωστή επιλογή…»

«Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε ότι θα μπει τέλος στα Εξάρχεια, τέλος στους Ρουβίκωνες, τέλος στην ανομία. Ο νόμος θα εφαρμόζεται» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε ομιλία του, σε εκδήλωση για την «Ασφάλεια του πολίτη προϋπόθεση ελευθερίας και δημιουργίας» που διεξήχθη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τόνισε ότι «είναι ίσως η πιο σημαντική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου και δημιουργίας για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος» και τόνισε ότι για τη ΝΔ αποτελεί πρωταρχικό στόχο και βασική δέσμευση η επιστροφή της Ελλάδας σε μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.

«Η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική αξία»

Στην ομιλία του επεσήμανε πως για τη ΝΔ η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική αξία και πως: «Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και τα όρια της ατομικής ελευθερίας τα καθορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος. Και, βέβαια, η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία».

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως με την καταστροφική πολιτική της έβαλε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Και γέμισε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες: «Οι προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι του αστυνομικού προσωπικού, η υποστελέχωση και οι σημαντικές ελλείψεις (περιπολικά, καύσιμα, πάρεργα, κλπ) έχουν αποδυναμώσει το αστυνομικό προσωπικό. Στην πράξη έχουν αφοπλίσει την αστυνομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει κάθε μορφής βίας από όπου και αυτή προέρχεται. Έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλεί την εκλογική της πελατεία».

Και ανέφερε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, να επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, καθώς και το προηγούμενο καθεστώς για τις άδειες των κρατουμένων-βαρυποινιτών και θα επεκτείνει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατούμενων («βραχιολάκια») και τις εναλλακτικές μορφές έκτισης των ποινών για αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. Θα καθιερώσει την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα ενισχύσει το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς και δεν θα υπάρξει κανένα άβατο.

Ν.Δ. για δηλώσεις Παππά: «Είναι υπόλογος, όχι κατήγορος»

Εξάλλου, τις δηλώσεις του Νίκου Παππά για την υπόθεση Πετσίτη σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη, και τον κάλεσε να απαντήσει εκ νέου για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Σημείωσε δε με δηκτικό τρόπο πως ο υπουργός θα πρέπει να ενημερώσει και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που δεν έχει γνώση για το θέμα.

«O κ. Παππάς θα καταλάβει σύντομα ότι δεν είναι κατήγορος, αλλά υπόλογος. Τον ρωτάμε, λοιπόν, ξανά όσα ξέχασε να απαντήσει σήμερα: Για ποιον ακριβώς λόγο συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον ειδικό των offshore Αρτέμη Αρτεμίου; Σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα παράνομα χρήματα που έστειλε ο Αρτεμίου στον Πετσίτη;» τόνισε η κ. Ζαχαράκη. «Μέχρι να απαντήσει ο κ. Παππάς ας ενημερώσει τον κ. Τζανακόπουλο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδόξως δεν έδειξε να γνωρίζει τις σχέσεις του με τα σκοτεινά αυτά πρόσωπα» κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη