Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κουτσούμπας: Να απορρίψει ο λαός τη λογική του λιγότερου κακού

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαλώνουν για το ποιος θα πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε απόψε στην Ν. Ιωνία ανέφερε ότι πίσω από την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ «για τα κότερα, τους πατεράδες τους και τα στελέχη τους, κρύβεται η πραγματική αντιπαράθεση για το ποιος από τους δύο, θα πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής για να τρέξει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ποιος θα συνεχίσει στο δρόμο των μνημονίων που παραμένουν σε ισχύ και ποιός θα προχωρήσει τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟστην περιοχή».

Όπως τόνισε «σ' αυτή τη σικέ αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί η εργατική τάξη, ο λαός. Αντίθετα, μπορεί και πρέπει να σταθεί απέναντί τους, να φτάσει στην κάλπη με ένα και μοναδικό κριτήριο τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του».

Αναφερόμενος στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «το άλογο που πόνταρε πριν από πέντε χρόνια η αστική τάξη, αν και δεν είχε ξανατρέξει μια χαρά τα κατάφερε. Μια χαρά έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μια χαρά τα κατάφερε στην αντιλαϊκή αστική διαχείριση».

Σημειώνοντας την αμηχανία της ΝΔ «που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεικνύεται καλύτερος και συνεπέστερος μαθητής» πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει τη "μπουκιά απ' το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει ξανά, αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου».

«Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για 7ημερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν, πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, εκβιάζει αυτή την υποτιθέμενη "θέληση" των εργαζομένων. Βεβαίως, ο μόνος που δε θα πρέπει να εκπλήσσεται, με αυτή την εξέλιξη, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ημερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα. Η διευθέτηση του χρόνου και των ημερών εργασίας έχει και τη δική του σφραγίδα» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για "θράσος" όταν υποστηρίζει ότι «κάτι δίνουν στον κόσμο» και μιλά για «δικαιοσύνη και τις ανάγκες των πολλών» και παρουσιάζει «σαν κοσμογονία, σα νέα οικονομική πολιτική, το ότι δίνουν πέντε μέρες πριν τις εκλογές, στον λαό το 1 από τα 10 που του έχουν αρπάξει, όταν τα υπόλοιπα 9 τα έχουν δώσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Κάνουν τα πάντα για να ξεγράψει ο λαός τα δικαιώματα του, να ρίξει μόνος του στα τάρταρα τις απαιτήσεις του, να ξεχάσει ό,τι έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το φαγοπότι των καπιταλιστών, να συμβιβαστεί με τα επιδόματα, τα κοινωνικά μερίσματα και να τους λέει και ''ευχαριστώ'' από πάνω"» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας, ότι «ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα, ο λαός θα τα πάρει και καλά θα κάνει, γιατί δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να αγωνίζεται, με τις όποιες δυνάμεις του».

Σημείωσε την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό και μίλησε για διαρκή μείωση του μέσου μισθού κάθε έτος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την αλματώδη αύξηση της μερικής απασχόλησης, το σπάσιμο κάθε ρεκόρ ιδιωτικοποιήσεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ακόμα και για μικροποσά, την ίδια ώρα που «συνεχίζουν το απαράδεκτο καθεστώς της εθελοντικής φορολόγησης των εφοπλιστών, την οποία εγκαινίασε ο Σαμαράς και μάλιστα μείωσαν αυτό το ποσό κατά πάνω από 70%. Έτσι μάλλον εξηγούνται και οι πολυτελείς διακοπές σε εφοπλιστικά κότερα, γιατί οι χάρες πρέπει να ξεπληρώνονται, όπως λένε και τα παιδιά της ΚΝΕ».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να «λερώσει αξίες και ιδανικά ποτισμένα με το αίμα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών" σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας "τη μία μέρα κατέθετε στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη ξέπλενε τον ακροδεξιό Τραμπ, τη μία μέρα μιλούσε για τον Μπελογιάννη και την άλλη, φιγουράριζε με τον Νετανιάχου που σκοτώνει μικρά παιδιά, ακόμα και έγκυες γυναίκες στην Παλαιστίνη».

«Για να μην σχολιάσουμε, ότι τόλμησε να βάλει τη φωτογραφία του Μπελογιάννη σε προεκλογικό σποτάκι μαζί με τον Πλαστήρα, που ως πρωθυπουργός υπέγραψε την απόφαση για την εκτέλεσή του Μπελογιάννη» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην «ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίζει, να εξαπατά και τελικά να οδηγεί στην απογοήτευση ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις" προσθέτοντας ότι το ίδιο προσπαθεί και τώρα πλασάροντας την "καρικατούρα της δήθεν "προοδευτικής συμμαχίας"».

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά τη ρητορική του για «αντιμετώπιση της ακροδεξιάς» δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα «για να τελειώσει η δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής», «βάζει τα στελέχη του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώνουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων να μην δοθεί προεκλογικά χώρος στους φασίστες» και «υπογράφει ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών παρέα με τους ακροδεξιούς Σαλβίνι, Όρμπαν, Κουρτς και τη Μέρκελ, εμετικά κείμενα που μιλούν για "Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να απορρίψουν την λογική του «μικρότερου κακού», που «πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο» σημειώνοντας ότι όπως στο παρελθόν συγκυβέρνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «γιατί η στρατηγική τους ήταν κοινή», το ίδιο «θα δούμε με μαθηματική ακρίβεια, να συμβαίνει, αργά η γρήγορα και με τους σημερινούς δήθεν "μεγάλους αντιπάλους"».

«Τιμωρήστε τους ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και Περιφέρειες» είπε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι το ΚΚΕ «συγκρούστηκε με το κύμα των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αριστεροί ψάλτες του, την περίοδο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ή στο δημοψήφισμα - απάτη του 2015».

«Χωρίς μισόλογα και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, που ήξερε ότι θα έχει, ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια: ποτέ καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ, ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια, και απ' όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους γραφτούς και άγραφους, σιδερένιους νόμους του» πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας «χάρη σε αυτήν τη στάση του κόμματος σήμερα, είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε άλλα πολιτικά κόμματα ή αντιμετώπιζαν με επιφυλάξεις τις εκτιμήσεις μας. Αναγνωρίζουν ότι η συνεπής στάση του, ήταν τελικά η μόνη που υπηρετούσε το συμφέρον του λαού, κράτησε ζωντανή την ελπίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο