Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Κύρτσος: «Η ευρωομάδα της ΝΔ, γέφυρα πολιτικής συνεννόησης μεταξύ ΕΚ και κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Ασκεί σκληρή κριτική στην ΕΕ που δεν κατάφερε να αποτρέψει το Brexit με αποτέλεσμα να χαθεί «οριστικά» η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ

Η αναμενόμενη άνοδος της «άκρας» και της «σκληρής» δεξιάς, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη άνοδο των αντιευρωπαϊστών του Ν. Φάρατζ θα προκαλέσουν αναταραχή στο νέο ευρωκοινοβούλιο, δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Κύρτσος, απερχόμενος ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για την απουσία κοινωνικής ατζέντας του κορυφαίου υποψηφίου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, απαντά ότι «τα περί νεοφιλελεύθερης, ρημαγμένης Ευρώπης και φτωχοποίησης των λαών είναι μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μετατρέψει το πρόβλημα στη χώρα μας σε ευρωπαϊκό», καθώς η οικονομία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει «απογειωθεί».

Ο κ. Κύρτσος ασκεί, συγχρόνως, μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ, σκληρή κριτική στην ΕΕ που δεν κατάφερε να αποτρέψει το Brexit με αποτέλεσμα να χαθεί «οριστικά» η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ως προς τη συμβολή του ιδίου στο ΕΚ, αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και για τη στήριξη των ανέργων, ενώ για το μέλλον εκφράζει την ετοιμότητά του να προωθήσει «με την ευρωομάδα της ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη» θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος, αλλά και ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ